To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Εξετάζεται τριετής αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών για νέους ελεύθερους επαγγελματίες

Tρόπο προκειμένου να εξομαλυνθεί ο δύσκολος δρόμος που έχουν μπροστά τους οι καινούριοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση, μέσω τριετούς αναστολής των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΑΕΕ.

Σήμερα, όσοι θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, έχουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών που ξεπερνούν τα 200 ευρώ το μήνα, το φόρο εισοδήματος που υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% ή 26% και από τα τεκμήρια διαβίωσης.




Όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή», η πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει και προσαρμογή της φορολογικής πολιτικής ώστε να δημιουργηθεί ελκυστικό περιβάλλον για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με αυτή, όπως αναφέρουν οι εισηγητές της πρότασης, θα δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους νέους επαγγελματίες τα τρία πρώτα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουν το «όνομά τους» στην αγορά, χωρίς να συσσωρεύονται οικονομικές εκκρεμότητες.

Με από τη συμπλήρωση της τριετίας που θα έχουν αναστολή καταβολής εισφορών, θα τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε αναδρομική αναγνώριση του ασφαλιστικού χρόνου έτσι ώστε και η τριετία να συνυπολογίζεται στα «συντάξιμα» έτη και ο ΟΑΕΕ να εισπράξει τα «διαφυγόντα έσοδα».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: