To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Για παράταση πάει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στην παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου οδηγείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να μεταβληθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, η αδυναμία των φοροτεχνικών γραφείων να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς και το ότι, μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί μόλις το 35% αυτών αναγκάζουν τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών να μεταθέσουν κατά ένα μήνα τις προθεσμίες για την ηλεκτρονική κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Η καθυστέρηση, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετές αλλαγές της νομοθεσίας (για τη φορολόγηση των ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών) δεν είχαν διορθωθεί μέχρι και τις 15 Μαΐου. Πλέον, οι διορθώσεις αυτές έχουν περάσει στο έντυπο Ε1, με αποτέλεσμα να μπορούν και οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μικροκαταθέτες να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: