To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στα 7.050 ευρώ το εισοδηματικό όριο για το κοινωνικό μέρισμα

Ποια είναι τα νέα κριτήρια. Θα αξιολογηθούν εκ νέου αιτήσεις που έχουν απορριφθεί. Στις 30 Ιουνίου η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και τους Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα» σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 320.000.

Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει δεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.




Με βάση τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτήσεων και την αξιολόγησή τους, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, με τις αλλαγές επιπλέον 300.000 πολίτες θα λάβουν το μέρισμα των 500 ευρώ. Επίσης, υπολογίζεται ότι επιπλέον 40.000 άνεργοι -που ήταν άνεργοι το 2013- θα ενταχθούν και θα λάβουν και αυτοί το μέρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30ή Ιουνίου.
Τονίζεται ότι για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.

Το υπουργείο Οικονομικών, στην ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει ότι το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ θα αποδοθεί πλήρως στην κοινωνία.

(Πηγή: euro2day.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: