To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

250 προσλήψεις με συμβάσεις έργου στην ΕΛ.ΑΣ



Διακόσιες πενήντα νέες προσλήψεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και μεταφραστών-διερμηνέων στην Ελληνική Αστυνομία εγκρίθηκαν από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

• 75 Ψυχολόγοι
• 75 Κοινωνικοί Λειτουργοί
• 100 μεταφραστές-διερμηνείς για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Νταρί, Χίντι, Μπάγκλα ή Μπεγκάλι, Παστού, Ουρντού και Παντζαμπί.

Η προκήρυξη των θέσεων θα εκδοθεί άμεσα, καθώς οι νεοπροσληφθέντες θα κληθούν να καλύψουν ανάγκες των υπηρεσιών της αστυνομίας που αφορούν αλλοδαπούς έως 30 Ιουνίου 2015. Το κόστος των συμβάσεων έργου που θα υπογραφούν θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στα ήδη υπάρχοντα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (Αττικής, Κορίνθου, Ξάνθης, Δράμας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας) καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο νέο δημιουργηθεί ανά την Επικράτεια. Ωστόσο, δύναται να οριστεί ως τόπος εκτέλεσης του έργου και οποιοσδήποτε άλλος τόπος όπου παρίσταται ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λπ.).

Εργο των ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προαναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο Κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.

Οπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα παρέχουν κοινωνική φροντίδα σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προαναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης -καταγωγής τους.

Τέλος, οι μεταφραστές - διερμηνείς θα αναλάβουν τη διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης - ταυτοποίησης των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών και τη μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: