To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πώς να κερδίσετε χρήματα από το internet - 4ο

Το niche marketing και η εφαρμογή του στο ηλεκτρονικό εμπόριο
Εδώ πάμε να δημιουργήσουμε μία σειρά από ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε προϊόντα με την μέθοδο του drop shipping. Κατ' αρχήν θα πρέπει να αποφασίσετε για τον χαρακτήρα και το niche του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Ο στόχος είναι να βρείτε 10 πιθανά niches και στη συνέχεια μελετώντας τον ανταγωνισμό και τις οικονομικές προοπτικές, να καταλήξετε σε 4 ή 5.

Θα πρεπει να αναλύσετε τον ανταγωνισμό. Η πρότασή μας είναι να μην εμπλακείτε σε κάποιο πολύ ανταγωνιστικό niche στο πρώτο σας ηλεκτρονικό κατάστημα, γιατί μπορεί να απογοητευτείτε. Δραστηριοποιηθείτε στην αρχή σε ένα niche που είναι πιο βατό, ώστε να αρχίσετε σχετικά γρήγορα να κερδίζετε χρήματα.

Όταν έχετε εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε πιο ανταγωνιστικούς χώρους. Ούτως ή άλλως το πόσο ανταγωνιστική είναι μία αγορά, είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό.

Αν έχετε μια νέα πρόταση, μια νέα προσέγγιση στην αγορά, είστε αυτόματα πάνω από τον ανταγωνισμό. Λένε πως οι ερασιτέχνες ανταγωνίζονται, ενώ οι επαγγελματίες δημιουργούν, και συμφωνούμε απόλυτα με αυτό.

Επίσης θα πρέπει να μετρήσετε και τη ζήτηση που έχει μία αγορά. Στο διαδίκτυο, όταν μιλάμε για ζήτηση, στην ουσία μιλάμε για λέξεις-κλειδιά και τον αριθμό των αναζητήσεων που έχουν κάθε μήνα.

Για παράδειγμα η keyword «κιθάρα» έχει στην Google 40,500 αναζητήσεις τον μήνα. Είναι λογικό πως αν δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει κιθάρες και πλασαριστείτε ψηλά για τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, να έχετε ένα πολύ σημαντικό αριθμό επισκέψεων.

Όταν θα έχετε καταλήξει σε ποια αγορά θα δραστηριοποιείται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να βρείτε προμηθευτές. Υπάρχουν αρκετοί κατάλογοι που περιλαμβάνουν drop shippers, όμως καλύτερα να ασχοληθείτε μόνο με τον κατάλογο της world wide brands.

Ο κατάλογος της world wide brands είναι πιστοποιημένος από το eBay, το Amazon και τη Yahoo, οπότε είναι σίγουρο πως όλοι οι drop shippers που περιλαμβάνει είναι νόμιμοι επαγγελματίες. Δυστυχώς με την επιτυχία που έχει γνωρίσει το drop shipping έχουν εμφανιστεί πολλές εταιρίες φαντάσματα που δέχονται παραγγελίες, εισπράττουν τα χρήματα και εξαφανίζονται.

Οι drop shippers που βρίσκονται στον κατάλογο της world wide brands είναι όλοι ελεγμένοι και για ακριβώς αυτό το λόγο έχει κερδίσει την πιστοποίηση από όλες τις μεγάλες εταιρίες.

Το μόνο που μένει είναι να στήσετε το ηλεκτρονικό κατάστημα. Γι' αυτή τη δουλειά, θα πρέπει να ζητήσετε την βοήθεια ενός επαγγελματία. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με 1200-1500 ευρώ. Δεν είναι και πολλά για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: