To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πώς να κερδίσετε χρήματα από το internet - 3ο

Membership Sites
Δημιουργήστε ένα membership site βγάζοντας σημαντικά χρήματα κάθε μήνα.

Η δημιουργία ενός membership website, δηλαδή μίας ιστοσελίδας που προσφέρει τα περιεχόμενά της σε συνδρομητές, είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ καλό εισόδημα.

Ένα membership website που χρεώνει 29 ευρώ/μήνα και έχει 300 εγγεγραμμένα μέλη, κερδίζει 8.700 ευρώ/μήνα, δηλαδή 104.400 ευρώ το χρόνο. Δεν είναι και άσχημα για 300 μόνο μέλη, δεν νομίζετε;

Μία λίστα emails είναι απαραίτητη

Σε ένα membership website, όπως και σε κάθε ψηφιακό προϊόν που δημοσιεύεται, η ύπαρξη μίας λίστας από emails είναι απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ψηφιακά προϊόντα πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους. Αυτή η εβδομάδα ονομάζεται “launch period” και είναι πολύ κρίσιμη αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε το δικό σας membership website.

Η ύπαρξη μίας λίστας emails, και μάλιστα σχετικής με το θέμα του membership website, είναι ζωτικής σημασίας για μία επιτυχημένη prelaunch period. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε "θόρυβο" γύρω από το site και να βρείτε affiliate marketers, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αναλάβουν να μεγιστοποιήσουν τον "θόρυβο".
Αν για παράδειγμα έχετε μία λίστα με 5.000 emails, είναι πολύ πιθανό να πείσετε 100 άτομα να γίνουν συνδρομητές του website σας και μάλιστα την πρώτη ημέρα της δημοσίευσής του. Μιλάμε για ένα ποσοστό μετατροπής γύρω στο 2%, κάτι που είναι αρκετά εφικτό να πραγματοποιηθεί από την στιγμή που μιλάμε για targeted traffic, δηλαδή για άτομα ήδη ενδιαφερόμενα για το θέμα του membership website σας.

Η σημασία της τιμής

Η τιμή που θα κοστίζει η κάθε συνδρομή είναι θέμα αρκετά υποκειμενικό και εξαρτάται από ένα μεγάλο αριθμό μεταβλητών όπως:

-Το θέμα του website
-Πόσο είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε
-Την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρετε
-Την αγορά που στοχεύετε

Σαν συμβουλή ως προς την επιλογή της τιμής, θα σας προτείναμε να μη φοβηθείτε να ζητήσετε τα χρήματα που νομίζετε πως αξίζει η υπηρεσία που προσφέρετε. Μία χαμηλή τιμή μπορεί να σας φέρει περισσότερους συνδρομητές, μπορεί όμως και να υποβαθμίσει το προϊόν σας, δίνοντας την εντύπωση πως η προσφερόμενη υπηρεσία δεν θα είναι ποιοτική, από τη στιγμή που προσφέρεται σε τόσο χαμηλή τιμή.

Οι ακυρώσεις και η σημασία τους

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους ένας πελάτης ακυρώνει τη συνδρομή του, είναι οι εξής:

* Η τιμή δεν συμβαδίζει με την προσφερόμενη υπηρεσία
* Προσφέρετε υποδεέστερη υπηρεσία από αυτή που προσφέρει ο ανταγωνισμός
* Μεταφέρετε μεγάλο όγκο πληροφοριών, ο οποίος προκαλεί παράλυση και “information overload”
* Το μήνυμα που μεταδίδετε στην σελίδα πώλησης δεν είναι ξεκάθαρο, με αποτέλεσμα να προσελκύσετε λάθος αγορά, η οποία περίμενε να βρει διαφορετικό είδος πληροφοριών

Ένα ποσοστό ακυρώσεων είναι λογικό και αναμενόμενο. Ειδικά αν έχετε κάνει καλή δουλειά κατά την διάρκεια της prelaunch περιόδου, θα προσελκύσετε πολλούς πελάτες οι οποίοι δεν ανήκουν στην αγορά που θέλετε να προσελκύσετε. Τους συνδρομητές αυτούς είναι αδύνατον να ικανοποιήσετε όσο και να προσπαθήσετε.

Πώς να μειώσετε το ποσοστό ακυρώσεων

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια των συνδρομητών σας, θα σας βοηθήσουν να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το τι δουλεύει και τι όχι. Επίσης θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε τους κύριους λόγους για τους οποίους οι πελάτες σας ακυρώνουν τις συνδρομές τους και να πάρετε τα ανάλογα μέτρα.

Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε είδους επιχείρηση να μπορείς να αναγνωρίσεις τι δουλεύει και τι όχι, ώστε να σταματήσεις να αφιερώνεις χρόνο σε ό,τι δεν δουλεύει και να επικεντρωθείς σε αυτό που αποδίδει. Τα membership websites δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε τις ακυρώσεις και να φιλτράρετε τους πελάτες, μέχρι να μείνετε με έναν αριθμό πιστών συνδρομητών.

Αν θέλετε να βγάλετε πολλά χρήματα μέσω internet, θα πρέπει να προωθήσετε το δικό σας προϊόν. Η δημιουργία ενός membership website, θα σας δώσει την δυνατότητα να πολλαπλασιάσετε το εισόδημά σας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: