To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Παράθυρο» για να αποφύγετε τις δαπάνες θέρμανσης

Αν θέλετε να αποφύγετε τις δαπάνες θέρμανσης, τελικά υπάρχει τρόπος σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Μόνο που θέλει και χρόνο και τρέξιμο οπότε… ξεκινήστε για να τα καταφέρετε μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.

Το «παράθυρο» επιτρέπει μονομερή αποσύνδεση από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης (κοινό ή με αυτονομία). Απαιτεί όμως να εξασφαλίσετε την απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσετε σε τροποποίηση του κανονισμού πολυκατοικίας.


Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία μπορείτε να αποσυνδεθείτε μονομερώς από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης (κοινό ή με αυτονομία) και να μην συμμετέχετε στις δαπάνες για θέρμανση σε δύο περιπτώσεις:

•Αν πρόκειται να θερμανθείτε με φυσικό αέριο και σας το επιτρέψει η απόλυτη πλειοψηφία (501 χιλιοστά) της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας σας.

•Θεωρητικά σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό δεν είναι εφικτό, καθόσον δεν υπάρχει νόμος ή κανονισμός πολυκατοικίας που να το επιτρέπει. Ωστόσο, «εφόσον το επιθυμείτε και εξασφαλίσετε την απαραίτητη πλειοψηφία, μπορείτε να προχωρήσετε σε τροποποίηση του κανονισμού πολυκατοικίας σας κατά την προβλεπόμενη διαδικασία» αναφέρεται…

Η Γραμματεία δίνει και άλλες διευκρινήσεις. Μπορείτε να πληρώνετε μειωμένο ποσοστό συμμετοχής αν κλείσετε τα σώματα του (κοινού) καλοριφέρ: πολλοί κανονισμοί πολυκατοικιών προβλέπουν περιορισμό της χρέωσης στο 30-40% του αναλογούντος ποσοστού για τα διαμερίσματα που είναι αποδεδειγμένα κενά και μη χρησιμοποιούμενα με προηγούμενη ειδοποίηση του διαχειριστή και σφράγισμα των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό ισχύει μόνο αν προβλέπεται ρητά από τον κανονισμό της δικής σας πολυκατοικίας.

Τι ισχύει για τον τρόπο κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης σε κτίρια που περιλαμβάνουν περισσότερες της μιας ιδιοκτησίες:

1. Ο τρόπος υπολογισμού Κατανομής των Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης σε Κτίρια, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες της μια ιδιοκτησίες περιγράφεται στο από 27/9/85 Π.Δ. (ΦΕΚ Δ΄ 631) και ισχύουν οι πάγιες υποχρεώσεις που προβλέπονται απ΄αυτό, πρέπει δε να εφαρμόζεται σε όλες τις οικοδομές, που η οικοδομική τους άδεια έχει εκδοθεί μετά την ισχύ του ανωτέρου Π.Δ.

2. Στα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν την ισχύ του εν λόγω κανονισμού, εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο καταστατικό λειτουργίας της πολυκατοικίας, το οποίο μπορεί με τον εκάστοτε ισχύοντα τρόπο να αναθεωρηθεί ώστε να αποδεχθεί την εφαρμογή του κανονισμού στον τρόπο κατανομής των δαπανών κεντρικής θέρμανσης.

(Πηγή: capital.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: