To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Πώς θα λειτουργούν οι «μικροί ΟΑΕΔ»

«Μικρούς» ΟΑΕΔ αποκτούν, πριν από το τέλος του χρόνου, δήμοι, πανεπιστήμια, εργοδοτικές οργανώσεις και συνδικάτα, αναλαμβάνοντας «ενεργό» ρόλο στις διαδικασίες τοποθέτησης ανέργων σε θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης. Στο νέο «σχήμα» θα συμμετέχουν, με απ' ευθείας διασύνδεση με τον ΟΑΕΔ, και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Η παρέμβαση έχει στόχο να κάνει αποτελεσματικότερες τις δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αντιστοίχηση των επαγγελματικών προσόντων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ήδη υπέγραψε την πρώτη απόφαση για την ανάθεση, κατόπιν διαγωνισμού, μελέτης για τη διαμόρφωση της «εταιρικής σχέσης» που θεσμικά θα αποκτήσει ο ΟΑΕΔ με φορείς-εταίρους (ιδιωτικούς - επαγγελματικούς - κοινωνικούς φορείς, Αυτοδιοίκηση, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.α.), τις προϋποθέσεις συνεργασίας κ.α. Οι παραπάνω φορείς θα έχουν πρόσβαση σε εργαλεία και συστήματα έτσι ώστε να προσαρμόζουν και να αντιστοιχούν το επαγγελματικό «προφίλ» των εν δυνάμει εργαζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.




Εως τα τέλη Ιουνίου θα έχει καταρτιστεί πλάνο για τη στενότερη συνεργασία και τον συντονισμό των υπουργείων, του ΟΑΕΔ και των άλλων «εταίρων» για την εφαρμογή του συστήματος «εγγύησης» ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης στους νέους ηλικίας έως 24 ετών που είναι εκτός εκπαίδευσης και εκτός αγοράς εργασίας. Η συγκεκριμένη δράση θα στηρίξει συνολικά 240.000 νέους είτε για την επανένταξη στην εκπαίδευση και την κατάρτιση σε συνδυασμό με τη μαθητεία για όσους είναι έως 19 ετών και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή αυτοαπασχόληση για τους ηλικίας 20-24 ετών. Εως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει οριστικοποιηθεί η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ και η σύμπραξη του Οργανισμού, «όπου χρειάζεται», με τον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς.

Τον Δεκέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή ο «οδικός χάρτης» για την εφαρμογή του σχεδίου ανακούφισης ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία ανέργων που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την ανεργία.

(Πηγή: Ημερησία)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: