To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πού κυμαίνονται οι αποδόσεις στις προθεσμιακές μετά τις νέες μειώσεις επιτοκίων

Διαφορετικό τοπίο έχει διαμορφωθεί στις προθεσμιακές καταθέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το μπαράζ μειώσεων στα επιτόκια, στο οποίο προχώρησαν και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι.


Πρόκειται για κινήσεις που περιέχονται στα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, με στόχο το «ταβάνι» στα επιτόκια έως και το τέλος του έτους να πέσει ακόμη και κάτω από το 2%.

Την ίδια στιγμή, παρελθόν για τους αποταμιευτές αποτελεί κι η εναλλακτική επιλογή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), το οποίο εδώ και λίγες ημέρες έχει σταματήσει την αποδοχή νέων καταθέσεων.

Οι αλλαγές

Η αναπροσαρμογή των επιτοκίων στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και συνεχίστηκε τις πρώτες ημέρες του Μαϊου.

Οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν περιλαμβάνουν μειώσεις στις αποδόσεις των λογαριασμών προθεσμίας διάρκειας έως 12 μηνών και καταργήσεις διάφορων προγραμμάτων που ήταν σε ισχύ.

Οι περικοπές σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μεγάλες, φτάνοντας ακόμη και τις 60 μονάδες βάσης.

Οι νέες αποδόσεις

Πλέον καμία τράπεζα δεν προσφέρει βάση των τυποποιημένων προϊόντων επιτόκιο μεγαλύτερο του 2,85%, ανεξαρτήτως διάρκειας και ποσού.

Οι αποδόσεις κινούνται γύρω από τα επίπεδα του 2,50%, ανάλογα με τη διάρκεια της κατάθεσης και το ποσό που θα δεσμευτεί.

Οι καταθέσεις 3μηνης διάρκειας εξακολουθούν να προσφέρουν τα υψηλότερα επιτόκια, ενώ όσο αυξάνεται ο χρόνος ωρίμανσης της κατάθεσης τόσο περιορίζεται η απόδοση.

(Πηγή: moneyonline.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: