To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τράπεζες: Νέα προϊόντα για την προσέλκυση καταθετών

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες ξεκινούν σταδιακά να αυξάνουν τη χορήγηση δανείων, η οποία θα είναι αισθητή από το 2015, ενώ το 2016 θα γίνει η επιστροφή σε υψηλότερους ρυθμούς.

Βασική προϋπόθεση, φυσικά, είναι η επιστροφή των κεφαλαίων στις τράπεζες, δηλαδή των καταθέσεων και για αυτό τα τραπεζικά ιδρύματα ξεκινούν δειλά κάποιες προσφορές. Παρά τη μείωσή τους, αρχίζουν να σταθεροποιούνται στο 2,5%, ενώ για ποσά άνω των 100.000 ευρώ μπορεί οι αποδόσεις να φτάνουν το 2,70%, αλλά όχι σταθερό.




Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα με το «άνοδος ΙΙΙ» εγγυάται πλήρως το κεφάλαιο και προσφέρει επιτόκιο 2% για διάρκεια 1-3 μήνες, 2,05% για 4-6 μήνες, 2,15% για 7-9 μήνες, 2,35% για 10-12 μήνες, 2,65% για 13-15 μήνες και 3,15% για 16-18 μήνες. Το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι 20.000 ευρώ και απευθύνεται σε όσους πιστεύουν σε μια ουσιαστική αποκλιμάκωση των επιτοκίων μέσα στο προσεχές 18μηνο.

Σε κάθε ημερομηνία καταβολής του μηνιαίου τόκου ο καταθέτης μπορεί να εξοφλήσει το προϊόν χωρίς κανένα κόστος. Αν το προϊόν προεξοφληθεί σε άλλη ημερομηνία, ο καταθέτης εισπράττει τουλάχιστον το 100% του κεφαλαίου του διατηρώντας τυχόν ποσά που θα έχει ήδη εισπράξει από προηγούμενες μηνιαίες καταβολές τόκου.

Μερική πρόωρη εξόφληση είναι δυνατή όταν το εναπομένον κεφάλαιο είναι τουλάχιστον ίσο με το ελάχιστο ποσό κατάθεσης, δηλ. €20.000. Αν το εναπομένον ποσό υπολείπεται των € 20.000, το προϊόν εξοφλείται ολοσχερώς.

Τράπεζα Πειραιώς

Το προϊόν Απόδοση και Ελευθερία είναι προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ, με υψηλό επιτόκιο καταθέσεων που αυξάνεται. Έχει διάρκεια 6, 12 ή 18 μήνες και δυνατότητα προεξόφλησης κάθε μήνα χωρίς επιβάρυνση. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 5.000 ευρώ. Εάν χρειαστείτε τα χρήματα που έχετε δεσμεύσει στην προθεσμιακή κατάθεση Απόδοση και Ελευθερία πριν τη λήξη της, μπορείτε να την προεξοφλήσετε, αλλά μόνο ολικά. Δεν χάνετε το κεφάλαιό σας.

Επιπλέον, κάθε μήνα, την ημερομηνία απόδοσης των τόκων, η προεξόφληση της προθεσμιακής κατάθεσης γίνεται χωρίς επιβάρυνση. Διαφορετικά, επιβαρύνεστε με το προβλεπόμενο κόστος προεξόφλησης το οποίο υπολογίζεται ως εξής:

-2% x Κεφάλαιο που προεξοφλείται x υπολειπόμενες ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης / 360 (ημέρες)
-Το κόστος προεξόφλησης, δεν επηρεάζει το αρχικό κεφάλαιο και δεν μπορεί να υπερβεί το συνολικό ποσό των δεδουλευμένων πιστωτικών τόκων της προθεσμιακής κατάθεσης, καταβληθέντων ή μη.

Alpha Bank

Με το προϊόν «Νέο Alpha Plus» ο πελάτης συνδυάζει προθεσμιακή κατάθεση και συνταξιοδοτικό. Μπορείτε να ξεκινήσετε 10.000 ευρώ και κάνετε κατανομή του αρχικού σας κεφαλαίου σε ποσοστό 90%, 80% ή 70% σε Προθεσμιακή Κατάθεση και του υπολοίπου κεφαλαίου σας σε Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια. Το καταθετικό μέρος εξασφαλίζει ετησιοποιημένη απόδοση επιτοκίου έως και 4,5%.

Eurobank

Τα Smart Invest συνδυάζουν σε ένα προϊόν, προθεσμιακή κατάθεση και επένδυση σε επιλεγμένα Αμοιβαία Κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρεία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων η Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., δίνοντάς σας πρόσβαση σε διεθνείς οίκους.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς με ευελιξία στη διάρκεια της προθεσμιακής σας κατάθεσης:

-90% των χρημάτων σας στην προθεσμιακή κατάθεση και 10% σε Αμοιβαία Κεφάλαια σε ευρώ ή δολάριο
-80% των χρημάτων σας στην προθεσμιακή κατάθεση και 20% σε Αμοιβαία Κεφάλαια σε ευρώ ή δολάριο

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις παγκόσμιες αγορές και συγκεκριμένα σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αναδυόμενη Ευρώπη, χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) και στις χώρες των Frontier Markets. Στα Αμοιβαία Κεφάλαια τύπου Fund of Funds συμμετέχουν και Αμοιβαία Κεφάλαια κορυφαίων διεθνών οίκων διαχείρισης περιουσίας (Fidelity International, Pioneer Investments, Invesco, Franklin Templeton, Morgan Stanley, M&G, Schroders, BlackRock, JPMorgan, BNPP IP/Parvest, Pictet, BoNY Mellon, ING, HSBC, DWS, Barings, Janus Capital, Neuberger Berman, Silk Invest, Pimco), δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε αυτές τις ευκαιρίες μέσα από τη γνώση και την εμπειρία τους.

Πηγή: newmoney.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: