To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ανατροπές για τα εφάπαξ στο Δημόσιο

Με κατάρρευση απειλούνται οι μεγάλες περικοπές στα εφάπαξ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που δέχθηκαν χθες «ομαδικά πυρά» αντισυνταγματικότητας, στο πλαίσιο «πιλοτικής δίκης» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το πρώτο «μήνυμα» αντισυνταγματικότητας έχει στείλει κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (παραπέμποντας σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα στην Ολομέλεια) όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα. Στο ΣτΕ, όμως, το πρόβλημα τίθεται σε ευρύτερη βάση όχι μόνο λόγω του όγκου των προσφυγών, αλλά και επειδή οι ασφαλισμένοι διεκδικούν και επιπλέον αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστησαν επειδή τα αρμόδια ταμεία καθυστέρησαν ακόμα και 2-3 χρόνια για να εκδώσουν τη σχετική πράξη καταβολής του εφάπαξ, με συνέπεια να εφαρμοστούν οι νεότεροι νόμοι που πρόβλεψαν νέο «ψαλίδισμα».

Στη διάρκεια της χθεσινής δίκης προσβλήθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές που επέφεραν στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων οι νόμοι 4024/11 (15%) και 4093/12 (22,67%) με αφορμή την περίπτωση εκπαιδευτικού, η οποία έχασε 16.301,91 ευρώ (εισέπραξε μόνο 31.267,81 ευρώ).

(Πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: