To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Για τελευταία φορά το (μισό) οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Το μισό οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα πάρουν οι δικαιούχοι για το 2014, και μετά το φετινό επίδομα δεν θα ξαναδοθεί πλέον αφού καταργείται λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου 2014.




Συγκεκριμένα με τις ψηφισμένες ήδη, διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ θα λάβουν το 2014 το ήμισυ του προβλεπόμενου ποσού. Μετά το 2014 το εν λόγω επίδομα θα αποτελεί παρελθόν .

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει λότι η εν λόγω παροχή έχει ήδη αντικατασταθεί από τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ και δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί από κάποια άλλη παροχή.

Ποιους αφορούσε το οικογενειακό επίδομα

70.000 οικογένειες χάνουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ όπου αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ χορηγείται:
(α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης
Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών.

(Εξυπακούεται ότι δεν χορηγείται επίδομα παιδιών στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό, οι οποίοι βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, δικαιούνται από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών).

(Πηγή: dikaiologitika.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: