To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΙΧ: Αυστηροί έλεγχοι για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Σαφάρι ελέγχων σε επιβατικά οχήματα και δίκυκλα για τον έλεγχο καρτών καυσαερίων, ασφαλιστηρίων και τεχνικών δελτίων από τα ΚΤΕΟ, αρχίζει αμέσως μετά τις εκλογές σε 13 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε την εντατικοποίηση των ελέγχων στους νομούς Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Έβρου, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας. Για τον λόγο αυτό, στις συγκεκριμένες περιοχές θα βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους 14 κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου, οι οποίες θα κάνουν ελέγχους σε επιβατικά οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί και δίκυκλα.




Σημειώνεται ότι η ΚΤΕΟ-αποφυγή εξακολουθεί να χτυπάει κόκκινο, ενώ σε ορισμένες αγροτικές περιοχές της περιφέρειας κυκλοφορούν αρκετά οχήματα (κυρίως αγροτικά) τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ. Οι κινητές μονάδες ελέγχων (ειδικά βανάκια) θα παραμείνουν στην επαρχία τουλάχιστον ώς το τέλος του χρόνου.

Εκτιμάται ότι σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου δύο εκατομμύρια οχήματα και ένα εκατομμύριο δίκυκλα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθώς και περίπου 730.000 οχήματα που είναι ανασφάλιστα.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, εάν τα υπόχρεα ΙΧ και δίκυκλα περνούσαν από ΚΤΕΟ, στα δημόσια ταμεία θα έμπαιναν 400 εκατ. ευρώ. Πάντως, σαφής εικόνα για τον αριθμό των οχημάτων που αποφεύγουν τον τεχνικό έλεγχο θα υπάρχει τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν θα λήξει η πρώτη διετία εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος διασταύρωσης των σχετικών στοιχείων.

Ο μεγάλος αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων από τα ΚΤΕΟ, παρά το υψηλό πρόστιμο ύψους 400 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, προκαλεί προβληματισμό στο υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τις κινητές μονάδες επιδιώκει να περιορίσει το φαινόμενο. Οι κινητές μονάδες θα πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους παρουσία τροχονόμου, που θα βεβαιώνει τις παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι μόνο οι έλεγχοι που έγιναν το 2013 από έξι αντίστοιχες κινητές μονάδες ελέγχου στην Αττική, εντόπισαν 14.280 οχήματα χωρίς Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, δελτίο ΚΤΕΟ, ασφάλιση κ.ά.

Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, πλέον, όταν εντοπιστούν, έχουν προθεσμία 30 ημερών να τα ασφαλίσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, η Αστυνομία εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ, που προβλέπουν αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για έναν χρόνο και χρηματικό πρόστιμο. Επίσης, προβλέπεται φυλάκιση 2 έως 12 μηνών και πρόστιμο έως 3.000 ευρώ, εις βάρος του κυρίου ή του κατόχου ανασφάλιστου οχήματος που το κυκλοφορεί ο ίδιος ή ανέχεται να το κυκλοφορεί τρίτος.

(Πηγή: in.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: