To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Υποχρεωτική περίθαλψη και στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του πρέπει να παρέχει ο ΟΑΕΕ, ανεξάρτητα αν οφείλουν εισφορές ή όχι, ιδίως αν οι ασφαλισμένοι χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.

Αυτό αποφασίσθηκε από το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με αφορμή ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΟΑΕΕ, από τον ασφαλισμένο Γ. Φλωρά.




Σύμφωνα με το iatronet.gr, με την απόφασή του το Δικαστήριο υποχρεώνει τον ΟΑΕΕ να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ασφαλισμένο, ανεξάρτητα αν αυτός οφείλει εισφορές. Η απόφαση αφορά την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας που χρήζει εγχείρησης και ορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή.

Η απόφαση δέχεται ως πραγματικό εμπόδιο υπαγωγής σε ρύθμιση, την οικονομική αδυναμία του ασφαλισμένου να καταβάλλει ταυτόχρονα το ποσό της ρύθμισης μαζί με τις τρέχουσες εισφορές. Συνεπώς, η υπαγωγή στη ρύθμιση δεν αποτελεί πραγματική προϋπόθεση για την μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και δεδομένης της υποχρεωτικής ασφάλισης, ζητά τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Το Δικαστήριο σταθμίζει, ανάμεσα στα άλλα, το υφιστάμενο νομικό καθεστώς της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο συμφέρον που έγκειται στην ανάγκη βιωσιμότητας του συστήματος ασφάλισης, την οικονομική κατάσταση του ασφαλισμένου, τα προβλήματα υγείας που πραγματικά υφίστανται και απαιτεί τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας.

Ταυτόχρονα, για όσο χρονικό διάστημα δεν παρασχέθηκαν υπηρεσίες περίθαλψης, προβλέπει διαγραφή της οφειλής από εισφορές ασθενείας και των επιβαρύνσεων.

Σήμερα η συνολική οφειλή στον ΟΑΕΕ φθάνει τα 7 δις. ευρώ από 400.000 ασφαλισμένους. Από το ποσό αυτό, το 1,8 δις. ευρώ αφορά εισφορές ασθενείας.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: