To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι τράπεζες άρπαξαν το κοινωνικό μέρισμα από οφειλέτες τους!

Βρούτσης προς τράπεζες: Μην ακουμπάτε το κοινωνικό μέρισμα
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, καθώς είδαν το ποσό να μπαίνει και να βγαίνει από το λογαριασμό τους μέσα σε μια νύχτα.

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν διαθέσιμο για 205.912 νοικοκυριά. Έτσι πολλοί πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή. Κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του αυτόματου μηχανήματος είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!




Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμιξη. Όπως αναφέρεται η δουλειά του κ. Θεοχάρη τέλειωσε από τη στιγμή που πήρε τους λογαριασμούς και έγινε η κατάθεση του ποσού. Ωστόσο φαίνεται ότι στις τράπεζες δεν εστάλη εγκύκλιος για να επισημανθεί το ακατάσχετο του ποσού για οφειλές προς το δημόσιο αλλά και προς τις τράπεζες.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και τονίζει ότι: «Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα».

Πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες κατάσχεσαν αυτόματα τα ποσά που μπήκαν σε λογαριασμούς για τους οποίους υπήρχε από πριν εντολή κατάσχεσης.

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι ζήτησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το συγκεκριμένο θέμα. Υπογράμμισε ότι ο νόμος είναι σαφής. «Παρανομεί κάθε τράπεζα που κάνει το αντίθετο από το νόμο είπε» ο κ. Κεγκέρογλου. Επίσης, το υπ. Οικονομικών επικοινώνησε με τις τράπεζες και τους ζήτησε "να εφαρμοστεί ο νόμος".

Να επιστρέψουν το κοινωνικό μέρισμα, στους δικαιούχους, κάλεσε τις τράπεζες και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στις κατασχέσεις του κοινωνικού μερίσματος από τράπεζες τόνισε: "Κανείς δεν θα ακουμπήσει το μέρισμα".

Μάλιστα είπε ότι "σε όποιον κατασχέθηκε παρατύπως, θα επιστραφεί σήμερα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: