To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δηλώστε τράπεζα όπου δεν χρωστάτε, για να μη σας κατασχέσουν το μέρισμα

«Αν θέλετε να πάρετε το κοινωνικό μέρισμα, δίχως να ανησυχείτε ότι θα σας κάνουν κρατήσεις οι τράπεζες, για τυχόν οφειλές σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες, τότε... καλύτερα να ανοίξετε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα!».

Δεν ειπώθηκε ακριβώς έτσι, όμως αυτό είναι το πνεύμα της δήλωσης υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, η οποία, ουσιαστικά, δίνει την οδηγία στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, υποδεικνύοντας ως μοναδική λύση, για να έχουν... ήσυχο το κεφάλι τους, το να ανοίξουν νέο λογαριασμό, σε τράπεζα, στην οποία δεν θα έχουν οφειλές!


Και αυτό, γιατί, στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο, το σημερινό... αλαλούμ που επικράτησε στις τράπεζες, με τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, να επικρατήσει και τον επόμενο μήνα, όταν θα κληθούν να λάβουν το επίδομα και οι υπόλοιποι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις αναμένεται να εγκριθούν.

Και εδώ είναι που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ερωτήματα, καθώς αναρωτιέται κανείς εάν είναι ζήτημα νομοθεσίας ή προκύπτει κάποιο άλλο ζήτημα, και από κυβερνητικής πλευράς δεν μπορεί να υπάρξει μια παρέμβαση προς τις τράπεζες, προκειμένου να μην προβαίνουν σε κρατήσεις από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο, βάσει των σχετικών εξαγγελιών, είναι ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε συμψηφισμούς με τυχόν οφειλές.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, και παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων, η υλοποίηση των υπεσχηθέντων «μπλέκει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας...

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, προς το παρόν, από το ΥΠΟΙΚ, είναι να καθησυχάσουν τους πολίτες που δικαιούνται το μέρισμα, ότι οι κρατήσεις που τους έγιναν από τις τράπεζες δεν αφορούν σε τυχόν οφειλές τους προς το Δημόσιο...

Σε κάθε περίπτωση, και πέρα από τα προβλήματα και τις καταγγελίες που έγιναν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κοινωνικό μέρισμα σήμερα θα λάβουν 281.000 νοικοκυριά (ή περίπου 600.000 άτομα συνολικά), που αναδείχθηκαν δικαιούχοι μέχρι στιγμής, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών είχαν ανεβάσει τους δικαιούχους σε περίπου 1.000.000.

Πηγή: newmoney.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: