To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ποιοι αγρότες και πώς θα πάρουν την «κάρτα πετρελαίου»

Σε στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα βασισθεί η υποδομή της «κάρτας πετρελαίου» για τους αγρότες που θα υλοποιηθεί από το φθινόπωρο για να ισχύσει από το 2015.

Τη σχετική εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και ήδη εξετάζεται από τις ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.


Κάθε αγρότης θα πρέπει να έχει καταγεγραμμένα τα αγροτικά του μηχανήματα και τις καλλιεργητικές του ανάγκες, ώστε να παίρνει την κάρτα πετρελαίου που θα του διασφαλίζει αυτόματα το αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς για τους οποίους έχει τα μηχανήματα αυτά.

Αν από το προφίλ που θα σχηματίσουν οι υπηρεσίες των υπουργείων για τον αγρότη προκύψει πως δικαιούται π.χ. ένα τόνο πετρελαίου σε ετήσια βάση τότε θα ορίζονται συγκεκριμένοι περίοδοι ανεφοδιασμού του και θα καθορίζονται ειδικά παραστατικά και δικαιολογητικά ώστε να προμηθεύεται το φθηνό πετρέλαιο.

Στόχος είναι να αποδεικνύεται η κατανάλωσή του καυσίμου για παραγωγικούς σκοπούς και να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα βρεθεί από το ντεπόζιτο του αγροτικού μηχανήματος σε ΙΧ στο Κολωνάκι!

Σημειώνεται πως προ ημερών πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με τα ποσά της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, έγινε με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ. Παρόμοια μεθοδολογία, αλλά πιο εμπλουτισμένη, θα ακολουθηθεί και με την «κάρτα πετρελαίου».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: