To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΥΠΟΙΚ: Ουδεμία φορολόγηση στην υπεραξία από μεταβιβάσεις ομολόγων για ξένους επενδυτές

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι ανακαλείται η εγκύκλιος που αφορά τη διαδικασία δήλωσης του φόρου υπεραξίας από μεταβιβάσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από ξένους επενδυτές. Πρόκειται για την εγκύκλιο που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή την Πέμπτη μεταξύ των ξένων επενδυτών και οδήγησε στο sell – off που βούλιαξε και το χρηματιστήριο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ανακαλείται η εγκύκλιος 1117 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που αναφέρεται στη διαδικασία δήλωσης του φόρου υπεραξίας από μεταβιβάσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από ξένους επενδυτές, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.




Νωρίτερα την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών είχε προβεί σε διάψευση δημοσιευμάτων τα οποία ανέφεραν ότι υπάρχει αναδρομική φορολόγηση υπεραξίας για όσους ξένους επενδυτές αγόρασαν ελληνικά ομόλογα από τις αρχές του έτους, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι «ουδεμία φορολόγηση υφίσταται στην υπεραξία από μεταβιβάσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για ξένους επενδυτές που λαμβάνουν χώρα από 01/01/2014 και εφεξής. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αναδρομική φορολόγηση ή πρόθεση αναδρομικής φορολόγησης είναι παντελώς αναληθή.

Οι υπεραξίες που προέκυψαν από 29/02/2012 μέχρι 31/12/2013, φορολογούνται με τις παλιές διατάξεις του νόμου 4051/2012, εκτός και εάν προβλέπεται ευμενέστερη μεταχείριση στις συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Αυτή η κυβέρνηση στόχο έχει τη μείωση της φορολογίας. Αυτό αποδεικνύεται και από την κατάργηση του φόρου αυτού από 01/01/2014».

(Πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: