To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ριζικές αλλαγές στην επιλογή στελεχών στο Δημόσιο

Ριζικές αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα τεθεί την επόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους του Σαββάτου.

Με το νέο σύστημα καταργείται η «κλασική» μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους προσοντούχους υπαλλήλους να διεκδικήσουν θέση ευθύνης και εισάγονται ως βασικά κριτήρια αξιολόγησης η συνέντευξη και οι γραπτές εξετάσεις, με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας προκειμένου να διασφαλιστούν η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα της τελικής επιλογής.




Με την αξιοποίηση τεχνοκρατικών εργαλείων, σύμφωνα με το υπουργείο, «μπαίνει τέλος στη λογικής της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής, πολλές φορές, επιλογής».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων είναι:

-Η κατάργηση της μοριοδότησης των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κλπ)
-Η ενεργοποίηση των γραπτών εξετάσεων με τη συμβολή του ΑΣΕΠ
-Η θεσμοθέτηση της συνέντευξης ως βασικού εργαλείου επιλογής διευθυντών και τμηματαρχών.
-Στις διαδικασίες αξιολόγησης θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: