To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

849 ευρώ μέσος φόρος για τρεις στους δέκα φορολογουμένους

Επτά στους δέκα φορολογούμενους οι οποίοι είχαν υποβάλλει μέχρι χθες τις φορολογικές τους δηλώσεις είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Τα αποτελέσματα των εκκαθαρισμένων δηλώσεων δείχνουν πως μάλλον έσπευσαν να υποβάλλουν από τους πρώτους τις δηλώσεις τους φορολογούμενοι οι οποίοι δεν ...φοβούνται τον φόρο.




Υπάρχουν όμως και τρεις στους δέκα, για τους οποίους προκύπτει έξτρα φόρος 849 ευρώ σε μέσα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έως χθες είχαν υποβληθεί 384.628 φορολογικές δηλώσεις. Η εκκαθάριση πλέον γίνεται αυτόματα με την οριστικοποίηση της δήλωσης και ο φορολογούμενος μπορεί να τυπώσει απευθείας το εκκαθαριστικό του.

Ραβασάκια φέτος στο σπίτι με το ταχυδρομείο δεν θα έρθουν για κανέναν.

Για 189.276 φορολογούμενους (ποσοστό 49,21%) το εκκαθαριστικό είναι μηδενικό, για 77.171 φορολογούμενους προκύπτει επιστροφή φόρου 15,2 εκατ. ευρώ και για 118.181 (ποσοστό 30,73%) προκύπτει συνολικός έξτρα φόρος 100,3 εκατ. ευρώ ή σε μέσα επίπεδα 849 ευρώ για τον καθένα.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα λήγει στις 30 Ιουνίου και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος γίνεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες για όλους τους φορολογούμενους ανεξάρτητα από το πότε υπέβαλαν τη δήλωσή τους. Χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να εξοφληθούν σε τρεις δόσεις (έως το τέλος Ιουλίου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως το τέλος Νοεμβρίου), ενώ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης παρέχεται έκπτωση φόρου 1,5%.

Παράλληλα φέτος, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν θα κληθούν μαζικά στις Δ.Ο.Υ. για έλεγχο παραστατικών φορολογούμενοι οι οποίοι θα κριθούν «ύποπτοι» με βάση τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Τα δικαιολογητικά θα ελεγχθούν πολύ πιο συγκεκριμένα και στις περισσότερες περιπτώσεις κεντρικά. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή ο φορολογούμενος να πάει στην Εφορία. Θα στείλει το δικαιολογητικό που θα του ζητηθεί με το ταχυδρομείο και θα γίνει η εκκαθάριση κεντρικά από ομάδα 20 εφοριακών η οποία έχει ήδη συσταθεί.

Στην Εφορία θα πάνε τελικά ελάχιστοι φορολογούμενοι, κυρίως αυτοί οι οποίοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με επιφύλαξη.

(Πηγή: euro2day.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: