To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 75.000 επιδοτούμενες θέσεις κατάρτισης

Το νέο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα με βάση ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠ. Εργασίας, στο νέο πρόγραμμα VOUCHER οι άνεργοι νέοι που θα ωφεληθούν θα προέρχονται πιθανά από την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών και όχι μόνο, και θα είναι απόφοιτοι Γυμνασίου/Λυκείου/ΙΕΚ καθώς και ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Αναμένεται να εγκριθούν 75.000 δικαιούχοι εκ των οποίων οι 15.000 συζητείται να διατεθούν αποκλειστικά για τον Τουριστικό Τομέα, οι 10.000 θα διατεθούν για τον πρωτογενή και Αγροτικό Τομέα και οι υπόλοιποι 50.000 άνεργοι θα αφορούν όλους τους υπόλοιπους κλάδους ή θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των υπόλοιπων κλάδων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες συζητείται και η αύξηση της αμοιβής των δικαιούχων από 2.400€ -2.700€ του voucher 2013 στα 3.700€.

Τα κριτήρια έγκρισης δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Φαίνεται ότι θα ισχύει σειρά προτεραιότητας που ίσχυε και στο voucher 2013 για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας. Άρα η σειρά εγγραφής και εισαγωγής των στοιχείων των ανέργων στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου, θα παίξει σημαντικό ρόλο. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν εγκαίρως αυξάνεται η πιθανότητα έγκρισης.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: