To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Έξυπνες λύσεις για να μειώσετε τα έξοδά σας το 2014

Τι να μην αγοράσετε το 2014: Σταθερό τηλέφωνο, DVD players, GPS και άλλες ξεπερασμένες συσκευές και υπηρεσίες που κοστίζουν πια πολλά περισσότερα από τις εναλλακτικές τους.

Σταθερό τηλέφωνο

Έχετε ήδη το κινητό σας, το οποίο έχει τηλεφωνητή, SMS, και -κυρίως- Internet. Έχει προπληρωμένο χρόνο ομιλίας μέσα στο πάγιο. Το σταθερό τηλέφωνο είναι ένα περιττό έξοδο, ειδικά όταν οι κλήσεις που κάνετε χρεώνονται ξεχωριστά. Εγκαταστήστε τη γραμμή για να έχετε Internet στο σπίτι και χρησιμοποιείστε το Viber για εντελώς δωρεάν κλήσεις (με όσους το έχουν επίσης), ή το Skype που σας δίνει απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά στην Ελλάδα με 4,99 ευρώ το μήνα, ή απεριόριστες κλήσεις στην Ευρώπη με 5.99 ευρώ το μήνα.

Μακροχρόνια συμβόλαια κινητής

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεσμευτείτε για 18 ή περισσότερους μήνες με κάποιο συμβόλαιο. Το δέλεαρ είναι, συνήθως, μία συσκευή, αλλά αυτή μπορείτε να τη βρείτε πολύ φθηνότερα ψάχνοντας στο skroutz.gr και, στη συνέχεια, να διαπραγματευτείτε ένα ετήσιο -το πολύ- συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής για όσο γίνεται περισσότερο χρόνο ομιλίας ή megabytes. Αν δεν μιλάτε πολύ, μπορεί να συμφέρει και το καρτοκινητό όπου, επιπλέον, με 5 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε 500 ΜΒ.

GPS

Γιατί να δώσετε από 70 έως 150 ευρώ για να πάρετε μια συσκευή που κάνει ό,τι και το κινητό σας τηλέφωνο; Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις τέτοιων συσκευών έχουν μειωθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και ο λόγος είναι η πληθώρα εφαρμογών στα κινητά – πολλά από τα οποία έχουν ενσωματωμένα δωρεάν προγράμματα πλοήγησης κατά την αγορά. Το Google Maps είναι εξαιρετική λύση, όπως και το Navigon. Εξαιρούνται οι επαγγελματίες που έχουν το GPS ανοιχτό συνεχώς μπροστά τους και όσοι απλώς δεν μπορούν να διακρίνουν τις οδηγίες στην οθόνη του κινητού.

DVD Player

Δεν είναι μυστικό ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί το Internet για να βρίσκει ταινίες και τον υπολογιστή του για να τις βλέπει (συνήθως με HDMI καλώδιο προς την τηλεόραση), ενώ δημοφιλείς είναι οι streaming υπηρεσίες όπως ο ΟΤΕ TV. Αλλά ακόμα και όσοι έχουν δίσκους DVD, τους παίζουν στο laptop ή την παιχνιδοκονσόλα τους. Οι ακόμα πιο προχωρημένοι έχουν βρει τρόπο να βλέπουν Netflix.

Flash Drives

Αυτά που λέμε «φλασάκια» ή «στικάκια» είναι οι απόγονοι της δισκέτας και πολλοί από εμάς βρίσκουμε φυσικό να τα πηγαίνουμε από εδώ κι από κει προκειμένου να μεταφέρουμε τα αρχεία που χρειαζόμαστε ή που πρέπει να παραδώσουμε κάπου. Όμως με το Dropbox ή το Google Drive, το «σύννεφο» γίνεται ένα φλασάκι που μας ακολουθεί παντού και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ανοίξουμε από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό μας. Για πραγματικά μεγάλα αρχεία που πρέπει να στείλουμε υπάρχει το WeΤransfer και το Hightail (πρώην YouSendIt).

Desktop υπολογιστής

Με την εξαίρεση να είστε επαγγελματίας ή σκληροπυρηνικός gamer, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσετε desktop υπολογιστή. Ένα laptop θα σας καλύψει απόλυτα, ενώ οι περισσότεροι θα διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι τους καλύπτει ακόμα και το tablet τους.

Δωμάτια σε ξενοδοχείο

Καθώς οι τιμές των δωματίων ανεβαίνουν -και σε πόλεις όπως Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη είναι εξοργιστικά ακριβές- οι υπηρεσίες ενοικίασης κατοικιών όπως το Airbnb κερδίζουν έδαφος και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Γιατί μια οικογένεια ή παρέα τεσσάρων ατόμων να κλείσει δύο δωμάτια και να πληρώσει τα πάντα διπλά όταν μπορεί να νοικιάσει με τη μέρα ένα ολόκληρο διαμέρισμα ή σπίτι σε χαμηλότερη τιμή; Στο επόμενο ταξίδι σας εξετάστε την εναλλακτική αυτή.

(Πηγή: fortunegreece.com)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: