To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πώς θα παγώσουν οι δόσεις των δανείων 17.800 επιχειρήσεων

Τέσσερις προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις της απόφασης του Χρ. Σταϊκούρα για πάγωμα των χρεολυτικών δόσεων δανείων για το 2014, προκειμένου να λάβουν ανάσα ρευστότητας.

Θα πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία, να μην έχουν υποβάλλει αίτηση πτώχευσης, να έχουν εξοφλήσει όλες τις δόσεις τους έως το τέλος του 2013 και η αναστολή να οδηγεί σε αύξηση της καθαρής παρούσας αξίας του δανείου.

Την περασμένη εβδομάδα, απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, προέβλεπε την δυνατότητα αναστολής – από τις 31-12-2013 έως και 31-12-2014- καταβολής δόσεων δανείων που έχουν δοθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Το μέτρο αφορά 17.800 επιχειρήσεις και επαγγελματίες (κυρίως πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας αλλά και πυρόπληκτους- σεισμόπληκτους που έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου) με σύνολο δανείων ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Η απόφαση Σταϊκούρα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και περιγράφει τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση αλλά και τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες και την υπογραφή των συμβάσεων.

Συγκεκριμένα:

Βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις διατάξεις της απόφασης είναι:

1. Να έχουν, προηγουμένως, εξοφλήσει όλες τις τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, πριν την έναρξη της περιόδου αναστολής, καθώς και την τυχόν οφειλόμενη προμήθεια ασφαλείας,

2. Να βρίσκονται σε λειτουργία (προσκόμιση του τελευταίου υποβληθέντος εντύπου Ε3 και της τελευταίας υποβληθείσας περιοδικής δήλωσης Φ.Π. Α. ή του τελευταίου υποβληθέντος εντύπου Ε1 για όσους δεν έχουν υποχρέωση υποβολής εντύπου Ε3),

3. Να μην έχουν υπαχθεί, αλλά ούτε και να έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα του Ν. 3588/2007, όπως ισχύει (προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού από το οικείο Πρωτοδικείο) και

4. Η αναστολή να οδηγεί σε αύξηση της καθαρής παρούσας αξίας του δανείου (με την έννοια ότι η καθαρή παρούσα αξία των αναμενόμενων ταμειακών ροών μετά την αναστολή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την καθαρή παρούσα αξία των αντίστοιχων ταμειακών ροών σε περίπτωση εκκαθάρισης).

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στα πιστωτικά ιδρύματα, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτών την 31.07.2014. Τα πιστωτικά ιδρύματα ελέγχουν εάν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στις διατάξεις της παρούσας και εγκρίνουν ή απορρίπτουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής των σχετικών συμβάσεων ορίζεται η 30.11.2014.

(Πηγή: euro2day.gr)


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: