To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

"Ρύθμιση θεραπείας" για τoν φόρο στα voucher των ανέργων

Μετά τον "θόρυβο" που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τη φορολόγηση των ανέργων που συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι θα επέμβει το υπουργείο Οικονομικών με ρύθμιση ώστε οι εν λόγω άνεργοι να μην πληρώσουν φόρο ως ελεύθεροι επαγγελματίες.




Το ζήτημα είχε προκύψει λόγω της συμπλήρωσης των αποδοχών στο Ε1 από τα επιδοτούμενα προγράμματα στον κωδικό 507 που δηλώνονται τα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι άνεργοι που συμμετείχαν στα προγράμματα απασχόλησης με εκπαιδευτικό επίδομα ή αποδοχές κάτω των 500 ευρώ να πληρώσουν φόρο 1.200 ευρώ λόγω ενεργοποίησης των ελάχιστων τεκμηρίων ύψους 3.000 ευρώ.

Μετά τα δημοσιεύματα, ο Γενικός Γραμματέας έκανε γνωστό μέσω twitter ότι θα υπάρξει "ρύθμιση θεραπείας", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου προωθεί νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση ενός νέου τρόπου φορολόγησης των συγκεκριμένων φορολογουμένων, ώστε να «προστατευτούν» από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ήδη στο γραφείο του υφυπουργού υπάρχουν εισηγήσεις για την προώθηση νομοθετικής διάταξης στη Βουλή, η οποία θα ορίζει ότι όταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογούμενων κατά το οικονομικό έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ή το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον αυτοί δεν ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα, τα εισοδήματά τους να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών- συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.

Με τη ρύθμιση αυτή εξασφαλίζεται ότι οι φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση η παρακολούθηση επιδοτούμενων σεμιναρίων το 2013 δεν θα πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων.

(Πηγή: matrix24.gr)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: