To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τι αλλάζει στην ασφάλιση του αυτοκινήτου

Καταργείται το αυτοκόλλητο (προσωρινό και μόνιμο) σήμα ασφάλισης στο αυτοκίνητο, εξισώνονται οι δηλώσεις ατυχήματος (θύτη και θύματος), παρέχεται κάλυψη προς τρίτο ζημιωθέντα για 16 ημέρες μετά τη λήξη ημερομηνίας ασφάλισης και οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε διάστημα τριών μηνών για τις αιτήσεις αποζημιώσεων και εάν μετά δεν απαντήσουν θα κληθούν να πληρώσουν τόκους υπερημερίας (ρήτρα).

Κινήσεις για διευκόλυνση των ασφαλιστικών εταιρειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης και αποζημιώσεων περιλαμβάνει το το άρθρο 169 του νέου οικονομικού νομοσχεδίου, και ουσιαστικά υιοθετείται στην πράξη η πρακτική «πληρώνω-τυπώνω» για την ασφάλιση αυτοκινήτου. Επιχειρείται ο εξορθολογισμός του συστήματος λύσεως ασφαλιστικής σύμβασης, ώστε να αρχίζει και να λήγει η σύμβαση αυτή κατά τον αναφερόμενο σ' αυτήν χρόνο.




Η σύμβαση ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο. Για να λυθεί η σύμβαση θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να προβαίνουν και στην ενημέρωση είτε για τη λύση, είτε για την ανανέωση είτε της παλιάς σύμβασης, είτε την απόδειξη για την καταβολή του ασφαλίστρου και την είσπραξή του από την ασφαλιστική. Επίσης, καταργείται η υπουργική απόφαση που προέβλεπε ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, όπως καταργούνται και τα σήματα προσωρινής ασφάλισης.

Οι ασφαλιστικές θα έχουν περιθώριο τριών μηνών για να απαντήσουν στο αίτημα του ασφαλισμένου για αποζημίωση, ορίζοντας ρητώς τόσο την απάντηση όσο και την προσφορά με έγγραφη μορφή.

Στις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι υπάρχει δεκαήμερη προθεσμία αποζημίωσης στον δικαιούχο και εξισώνονται όλα τα είδη δηλώσεως ατυχήματος είτε από τον ασφαλισμένο είτε από τον δικαιούχο ασφαλίσματος για να ξεκινήσει να τρέχει η διαδικασία τρίμηνης αποζημίωσης.

Επίσης, στο θέμα επικοινωνίας ασφαλιστή και ασφαλισμένου ή ακόμη και του δικαιούχου ασφαλίσματος προβλέπεται έγγραφη επικοινωνία. Η εν λόγω επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε με επιστολή, είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή με fax ή με αποστολή μηνύματος σε συσκευή κινητής τηλεφωνία ή με νόμιμα ηχογραφημένη συνομιλία.

(Πηγή: Ημερησία)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: