To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ποιες επιχειρήσεις καλούνται στην εφορία έως τον Ιούνιο

Προθεσμία στους φορολογούμενους ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις και δεν έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις για το διάστημα από το 2011 έως το 2013, δίνει το υπουργείο Οικονομικών έως τις 20/6/2014 ώστε να τις εκπληρώσουν ή στην περίπτωση που δεν ασκούν πλέον επαγγελματική δραστηριότητα να κάνουν διακοπή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη στα πλαίσια εντατικοποίησης της προσπάθειας της Φορολογικής Διοίκησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και προκειμένου να εστιαστεί ο φορολογικός έλεγχος σε ενεργές επιχειρήσεις, καλούνται, να προσέλθουν μέχρι 20-06-2014, στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα τους, οι επιχειρήσεις εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολο τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρουσιάζουν έστω και μία "συναλλακτική κίνηση" σε κάποιο υποσύστημα του Ο.Π.Σ.Φ.-TAXIS για το διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2013 .

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κάνει ένα ''ξεκαθάρισμα'' ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που είναι ανενεργές και δεν έχουν κάνει διακοπή επαγγέλματος και δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις αλλά και να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν το έχουν κάνει.




Ετσι σύμφωνα με την εγκύκλιο καλούνται οι παραπάνω επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα μέχρι την 20η/6/2014:

• να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή
• να υποβάλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή
• να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρηση τους σε «αδράνεια».

Eάν, μετά την πάροδο της παραπάνω προθεσμίας οι επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, η πράξη αυτή παύει να ισχύει αυτοδικαίως.

Στις επιχειρήσεις που δεν ανταποκριθούν, θα εφαρμοστούν από 01-07-2014 και δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να εκδώσει πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου ορίζοντας τη φορολογητέα ύλη, με βάση κάθε στοιχείο και πληροφορία που έχει στη διάθεσή της. .

Ετσι η εφορία θα επιβάλει φόρο στις εν λόγω επιχειρήσεις με τον εκτιμώμενο φόρο από την φορλογητέα ύλη που έχει στην διάθεση της δηλαδή από προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: