To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πώς θα φορολογούνται οι τόκοι από λογαριασμούς ανηλίκων

Τη λύση στο «γρίφο» που αντιμετωπίζουν γονείς και παππούδες με τους τόκους των καταθέσεων σε λογαριασμούς στους οποίους δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι είναι ανήλικοι, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι φέτος ήρθη η απαλλαγή που ίσχυε μέχρι και το 2013 (οικονομικό έτος 2012) για την υποχρέωση δήλωσης ποσών τόκων τα οποία σε ετήσια βάση δεν υπερέβαιναν τα 250 ευρώ, τόκοι δηλαδή που συνήθως προέρχονται από λογαριασμούς τους οποίους τροφοδοτούν γονείς και παππούδες για να ενισχύσουν το μέλλων των παιδιών και των εγγονιών τους. Έτσι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα αναγράφονται οι τόκοι από το πρώτο ευρώ.

Η λύση στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι να προβλεφθεί η μη ενεργοποίηση της διάταξης των ελαχίστων κριτηρίων στις φορολογικές δηλώσεις που περιλαμβάνουν περιστασιακά εισοδήματα.

Πηγή: Protothema.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: