To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Στους 8 μήνες η περίθαλψη ανασφάλιστων

Η διάρκεια ισχύος για το εισιτήριο υγείας που καλύπτει την περίθαλψη ανασφάλιστων έχει αυξηθεί στους οκτώ μήνες για τη Γενική Κατηγορία ωφελουμένων ενώ για την παρακολούθηση της κύησης καθορίζεται όσο και η διάρκειά της, δηλαδή εννέα μήνες.

Συγκεκριμένα η επέκταση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου υγείας έχει διευρυνθεί για όλες τις περιπτώσεις εκτός του ελέγχου παρακολούθησης της Κύησης και η νέα διάρκεια έχει καθοριστεί από 4 σε 8 μήνες.

Η αλλαγή ισχύει και για νέο ή υφιστάμενο δικαιούχο . Οι κάτοχοι του εισιτηρίου υγείας που δεν ολοκλήρωσαν την λήψη των υπηρεσιών που προσφέρει το Πρόγραμμα μπορούν να λάβουν το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών σε διάστημα 8 μηνών από την εγγραφή τους.

Οι δικαιούχοι ανασφάλιστοι έχουν δυνατότητα - δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (Επισκέψεις σε ιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους).




Τι είναι το εισιτήριο υγείας:

Το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» είναι ένα πιλοτικό Πρόγραμμα, το οποίο προάγει την αξία της πρόληψης, ως προτεραιότητα για τη διασφάλιση της καλής υγείας στη χώρα μας.

Τι καλύπτει το εισιτήριο υγείας

Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).
Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση συνόλου διαγνωστικών εξετάσεων, σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία υπάγεται ο ωφελούμενος.
Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Με το ΕΕΠ Ελέγχου-Παρακολούθησης Κύησης καλύπτεσθε για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).
Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση βασικού πακέτου εξετάσεων ελέγχου κύησης, σύμφωνα με το τρίμηνο κύησης που διανύει η έγκυος, και καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείαςτου ΕΣΥ.
Αξιολόγηση /διάγνωση, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας προς την ωφελούμενη σύμφωνα με την επιστήμη και την ιατρική ένδειξη κατά την επίσκεψη για έλεγχο-παρακολούθηση κύησης.

Οι κάτοχοι Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης, απαλλάσσονται από το εισιτήριο των 5€ όταν προσέρχονται να λάβουν υπηρεσίες στις Μονάδες Υγείας του ΕΣΥ.

Η διάρκεια του Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης εξαρτάται από την κατηγορία του:
1. Τα Εισιτήρια Ελεύθερης Πρόσβασης Γενικής Κατηγορίας έχουν διάρκεια οκτώ (8) μηνών από τη στιγμή έκδοσής τους.
2. Τα Εισιτήρια Ελεύθερης Πρόσβασης Κύησης έχουν διάρκεια εννέα (9) μηνών (ανεξάρτητα από τον μήνα της κύησης
κατά τον οποίο αποκτήθηκαν).

Το ΕΕΠ Γενικής Κατηγορίας δίνει δικαίωμα σε 3 ιατρικές επισκέψεις. Κατά την διάρκεια των ιατρικών επισκέψεων, ο ιατρός μπορεί να γίνει παραπέμψει τον κάτοχο του ΕΕΠ σε εργαστηριακές εξετάσεις που θεωρεί ωφέλιμες για την παρακολούθηση της υγείας του και τις οποίες θα μπορέσει να πραγματοποιήσει δωρεάν με την χρήση του ΕΕΠ.

Οι ιατρικές επισκέψεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός της διάρκειας ισχύος του ΕΕΠ.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός της διάρκειας ισχύος του αντίστοιχου παραπεμπτικού. Τα παραπεμπτικά έχουν διάρκειας ενός (1) μηνός από την στιγμή έκδοσής τους, με εξαίρεση τα παραπεμπτικά ΕΕΠ κύησης τα οποία έχουν διάρκεια
τριών (3) μηνών.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι κάτοχοι των Εισιτηρίων υγείας που δεν ολοκλήρωσαν την λήψη των υπηρεσιών που προσφέρει το Πρόγραμμα μπορούν να επανεκτυπώσουν το εισιτήριο τους ώστε να εμφανίζεται και εντύπως η νέα διάρκειά ισχύος του.

Αιτήσεις για το health voucher υποβάλλονται στο site www.healthvoucher.gr από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή με υποστήριξή τους στα Κ.Ε.Π.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: