To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Προς νομιμοποίηση πάνω από 70.000 αυθαίρετα στον αιγιαλό

Παράθυρο για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων, που υπολογίζονται πάνω από 70.000, στον αιγιαλό ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε διαβούλευση και προβλέπει τη δυνατότητα εξαγοράς καταπατημένων δημόσιων εκτάσεων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μέχρι σήμερα αυθαίρετα σε καταπατημένες εκτάσεις δεν μπορούσαν να υπαχθούν σε νόμο για τακτοποίηση. Μόνο στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχουν ανεγερθεί χιλιάδες κτίσματα ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί σε εκατοντάδες παραλιακούς οικισμούς.




Τα περισσότερα αυθαίρετα καταγράφονται σε Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια, καθώς στις περιοχές αυτές εντοπίζονται τα 4 στα 10 χρονίως καταπατημένα ακίνητα πανελλαδικά.

Αεροφωτογραφία που δημοσιεύουν σήμερα Τα Νέα δείχνει ότι τα περίπου 11.700 από τα 28.000 ακίνητα που έχουν καταπατηθεί συγκεντρώνονται στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, και ισοδυναμούν με έκταση πάνω από 150.000 στρέμματα - όση η επιφάνεια της Μήλου ή της Τζιας...

Με το νομοσχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα στους καταπατητές να τα εξαγοράσουν εφόσον τα έχουν στην κατοχή τους για τουλάχιστον 20 χρόνια χωρίς διακοπή, έως και τις 31-12-2013. Το δικαίωμα εξαγοράς δεν αφορά όσους καταπάτησαν ακίνητα μετά το 1993 καθώς δεν συμπληρώνουν 20ετία. Γι' αυτούς η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για να αποβληθούν από τα παράνομα ακίνητα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: