To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Μέσα στον Μάρτιο η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Επισπεύδεται η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 και αντί για τον Ιούνιο θα γίνει το Μάρτιο. Όπως ανέφερε ο διοικητής του οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης, στον ΑΘΗΝΑ 9.84: "Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων για το 2013 έχει ολοκληρωθεί περίπου στο 92%. Στο υπόλοιπο 8%, χρειάζονταν τροποποιήσεις -επειδή έγιναν λάθη ή παραλείψεις- και η πληρωμή αναμένεται να γίνει 20 - 25 Μαρτίου. Με βάση τα στοιχεία μας, περίπου 680.000 - 685.000 συνολικά οικογένειες λαμβάνουν αυτά τα επιδόματα. Θέλω να σας θυμίσω ότι το οικογενειακό επίδομα καταβάλλεται και σε οικογένειες μ' ένα ή δύο παιδιά, κάτι που στο παρελθόν δεν ίσχυε. Αφορούσε μόνο τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης, το επίδομα έχει σταματήσει να δίνεται σε περίπου 165.000 οικογένειες, λόγω σφαλμάτων και πλαστών εγγράφων. Κυρίως επειδή ξεπερνούσαν, είτε κατά λάθος είτε επίτηδες, το εισόδημα το οποία δήλωναν. Δήλωναν, δηλαδή, στο Ε1, μειωμένο οικογενειακό εισόδημα, προκειμένου να λάβουν το οικογενειακό επίδομα. Έχουμε ήδη καταβάλει περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ έως τώρα. Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς είναι τι θα γίνει με τα επιδόματα του 2014. Εδώ πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο νόμος ορίζει ότι τα οικογενειακά επιδόματα καταβάλλονται ανά τρίμηνο. Όμως, παράλληλα, ο νόμος λέει ότι τα πρώτα δύο τρίμηνα θα καταβληθούν μαζί, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή τον Ιούνιο. Εγώ αυτή τη στιγμή κάνω μία μελέτη και προσπάθεια, ώστε -και με βάση τα στοιχεία του 2013-, να μπορέσουμε να καταβάλουμε τα επιδόματα με προκαταβολές τον Απρίλιο, για να ενισχύσουμε τις οικογένειες. Υπάρχει απόθεμα. Μην ξεχνάτε ότι ο ΟΓΑ πέρυσι είχε ένα πλεόνασμα, πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι σημαντικό".




Για τις συντάξεις που κόπηκαν σε ανασφάλιστους υπερήλικες: επεσήμανε ότι: "Οι συντάξεις αυτές κόπηκαν το 2012. Ήταν 62.000, κόπηκαν γύρω στις 28.000, ενώ συνεχίστηκε η καταβολή σε περίπου 32.000 δικαιούχους. Η πρόταση της διοίκησης του ΟΓΑ είναι να ξεκινήσουν να καταβάλλονται ξανά οι συντάξεις στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι προέρχονται από την Αλβανία, τις ανατολικές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και από άλλες χώρες. Να λάβουν δηλαδή πάλι από το 2016, το ποσό που έπαιρναν, γύρω στα 360 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το 2014 και το 2015 θα είναι μία μεταβατική περίοδος προσαρμογής στο ποσό των 360 ευρώ. Επιπλέον, στόχος μας είναι, επειδή κάποιοι λαμβάνουν από τις χώρες προέλευσής τους ένα ποσό -50 έως 100 ευρώ-, αυτό να συμψηφίζεται με το ποσό των 360 ευρώ. Δηλαδή, θα αφαιρείται το ποσό εκείνο που παίρνουν από τις χώρες που προέρχονται και το υπόλοιπο θα συμπληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό".




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: