To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πώς θα λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό πόθεν έσχες

Αυξάνονται στους 250.000 οι υπόχρεοι
Με το νέο ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, θα γίνεται άμεση διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων με τα λοιπά ελεγκτικά συστήματα ενώ θα επιβάλλονται βαρύτατες κυρώσεις στους παραβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία δικαιοσύνης και Οικονομικών εξετάζουν να αυξηθεί ο αριθμός των υπόχρεων από 110.000 άτομα στα 250.000 άτομα.




Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης «το βασικό στοιχείο της ιδέας του πόθεν έσχες είναι μια αλγεβρική εξίσωση. Δεν μπορεί η συνολική περιουσιακή κατάσταση ενός πολίτη το νέο έτος να είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε το προηγούμενο έτος προσθέτοντας τα διάφορα εισοδήματα του και αφαιρώντας το κόστος διαβίωσης». Αυτή την απλή εξίσωση επιθυμούμε να την εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικά, αυτόματα και σε ευρεία κλίμακα. Αυτή την αυτοματοποιημένη μαζική και ταχύτατη εφαρμογή της παραπάνω εξίσωσης έρχεται ουσιαστικά να υλοποιήσει το εν λόγω σύστημα».

Η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θα θέσει τέλος στον δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργείται μέχρι σήμερα καθώς η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνεται άμεσα και το σύστημα αυτόματα θα εντοπίζει ύποπτες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα αναλαμβάνουν δράση έχοντας απευθείας και άμεση πρόσβαση στο ΤAXIS, το Elenxis,στα Ε1 και Ε9 , ενώ θα υπάρχει δυνατότητα για άμεση άρση του τραπεζικού απορρήτου και διασταύρωση των στοιχείων με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Σε δεύτερη φάση η όλη πλατφόρμα θα συνδεθεί με τις τράπεζες, το Εθνικό Κτηματολόγιο αλλά και τα Υποθηκοφυλακεία.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής θεωρεί ότι το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο κατά της διαφθοράς.

(Πηγή: matrix24.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: