To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μείωση αποδοχών για μακροχρόνια ανέργους

Κατατέθηκε προς ψήφιση η διάταξη που επιφέρει μείωση αποδοχών σε μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι θα καταφέρουν να βρουν δουλειά.

Οι τριετίες, αντί να προσαυξάνουν τον μισθό κατά 30% όπως συμβαίνει για όλους τους εργαζόμενους θα τον αυξάνουν κατά 15% σε περίπτωση πρόσληψης ανθρώπου που θα έχει συμπληρώσει 12 μήνες ως άνεργος.




Η διάταξη αναφέρει τα εξής:
1. Προστίθεται στοιχείο iii) στην περίπτωση γ) της παραγράφου 3 της Υποπαραγράφου ΙΑ 11 του ν. 4093/2012 (Αʼ 222) ως εξής:
«iii) Για τους εγγεγραμμένους ανέργους στα οικεία μητρώα ανέργων, άνω των 25 ετών με διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών ( μακροχρόνια ανεργία ) που προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι, ο κατώτατος μισθός της περίπτωσης α) της παρούσης παραγράφου προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία και συνολικά με 15% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.»
2. Από τη δημοσίευση της παρούσης και για τη στήριξη των μακροχρονίων ανέργων, ο ΟΑΕΔ καταρτίζει και εκπονεί προγράμματα κοινωφελούς εργασίας της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου ΙΔ1 της παραγράφου ΙΔ του ν. 4152/2013 (Α΄ 107) για τα έτη 2014 - 2015 και για ανέργους με διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: