To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Φορολογικές μειώσεις και απαλλαγές στα εισαγόμενα ΙΧ

Την παλαιότητα των αυτοκινήτων που εισάγονται από την ΕΕ, για τα χρόνια που κυκλοφορούσαν στο εξωτερικό, ώστε να μη φορολογούνται σαν να ήταν καινούργια από τη στιγμή που μπήκαν στη χώρα μας, αναγνωρίζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών. Αν και δεν υπάρχει άλλη ρύθμιση για τα ΙΧ που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ειδική διάταξη που αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο, θα ορίζεται ότι:




- Μειώνονται τα τεκμήρια διαβίωσης για τα εισαγόμενα από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς η παλαιότητα των συγκεκριμένων οχημάτων θα υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ε.Ε. και όχι στην Ελλάδα.

- Μειώνεται σημαντικά ή καταργείται πλήρως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για χιλιάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών τα οποία έχουν εισαχθεί στη χώρα μας από την Ε.Ε., καθώς η παλαιότητα των συγκεκριμένων οχημάτων θα υπολογίζεται από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ε.Ε. και όχι στην Ελλάδα.

- Απαλλάσσονται από την παράλογη υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας τα οχήματα για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες και τα οποία πρόκειται να διαγραφούν από το μητρώο του υπουργείου Μεταφορών και να εξαχθούν.

Πηγή: newmoney.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: