To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις αποδείξεις

Αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του δηλούμενου εισοδήματος θα πρέπει να συμπεριλάβουν στη φορολογική τους δήλωση (που θα υποβληθεί την άνοιξη του 2014) οι φορολογούμενοι.

Το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να προσκομισθεί δεν μπορεί να υπερβεί τις 10.500 ευρώ.




Σε περίπτωση συζύγων οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφʼ όσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο (σύμφωνα με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων) ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους.

Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισόδημα 25.000 ευρώ θα πρέπει να υποβάλλει στην εφορία αποδείξεις ύψους 6.250 ευρώ. Στην περίπτωση που έχει συγκεντρώσει αποδείξεις 5.000 ευρώ θα καταβάλλει φόρους και για τις αποδείξεις που δεν συγκέντρωσε. Δηλαδή θα πληρώσει επιπλέον φόρο (1250Χ22%) 275 ευρώ.

Για την κάλυψη του 25% του εισοδήματος δεν προσμετρούνται αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για:

- προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου

- ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη

-ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)

-αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων

-ύδρευση

-αποχέτευση

-ηλεκτρικό ρεύμα

-δημοτικά τέλη

-ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες

-νοσοκομειακή περίθαλψη

-αγορά αυτοκινήτων

-αγορά ακινήτων

-αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, που λαμβάνονται υπόψη για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος

-εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων

-ταχυδρομικές υπηρεσίες

-τηλεφωνικές υπηρεσίες

-υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

-τυχερά παιχνίδια

-τέλη κυκλοφορίας.

Για όλες τις υπόλοιπες δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών οι σχετικές αποδείξεις λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του 15% του ετήσιου εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και των λοιπών δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, στρατιωτικοί που υπηρετούν στην αλλοδαπή, υπάλληλοι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, υπάλληλοι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.

- Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας

- Όσοι διαμένουν σε ψυχιατρικά καταστήματα

- Φυλακισμένοι

(Πηγή: matrix24.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: