To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μόνο για νέες οφειλές η ρύθμιση για τον συμψηφισμό ΦΠΑ

Αποκλειστικά νέες οφειλές θα αφορά η ρύθμιση για το συμψηφισμό του ΦΠΑ που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.

Σήμερα ο συμψηφισμός γίνεται αποκλειστικά για οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης. Η νέα διάταξη θα προβλέπει πως ο ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες στο Δημόσιο θα μπορεί να συμψηφίζεται με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που τους οφείλουν φορείς και οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.




Ωστόσο, η ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, αλλά θα προβλέπει πως ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται εφεξής με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία, οι δήμοι και οι περιφέρειες.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: