To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δεν καταργείται το δικαίωμα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων

Στην διευκρίνιση ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του δικαιώματος εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο προχώρησαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, η οποία προβλέπει πως η διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων και τόκων δανείων έπαψε να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014, τα εν λόγω στελέχη ξεκαθάρισαν πως βάσει της σχετικής απόφασης καταργείται η διαδικασία εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων και όχι το δικαίωμα εκχώρησης τους που προβλέπεται στο νόμο 2238/1994. Διαβεβαίωσαν δε πως οι φορολογούμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα απολέσουν το δικαίωμα εκχωρήσεως των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο.




Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ήδη ειδική μεταβατική ρύθμιση για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων του 2013, που διέπονται από τον παλαιό ΚΦΕ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων θα καθοριστεί είτε με ερμηνευτική εγκύκλιο είτε με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Σημειώνεται πως την τριετία 2011- 2013 υπήρξε πρωτοφανές κύμα εκχωρήσεων ανείσπρακτων μισθωμάτων προς το Δημόσιο κάτι που εφέτος αναμένεται να περιορισθεί ως φαινόμενο.

Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις φορέων της αγοράς, σχεδόν 35.000 ιδιοκτήτες ετησίως είχαν στο διάστημα 2011-2013 προχωρήσει σε αυτή την λύση, καθώς αφενός μεν αδυνατούσαν να εισπράξουν οι ίδιοι τα οφειλόμενα, αφ ετέρου δε καλούνταν να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα τα οποία δεν είχαν καρπωθεί.

(Πηγή: news.gr)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: