To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα δοθεί παράταση για τις βεβαιώσεις αποδοχών

Να στείλουν μέχρι σήμερα τις βεβαιώσεις μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους, ακόμα και αν έχουν ελλιπή στοιχεία, καλεί τα λογιστήρια όλων των επιχειρήσεων το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προσυμπληρωθούν στις δηλώσεις Ε1 των υπαλλήλων τους οι κωδικοί των αποδοχών που αυτοί εισέπραξαν το 2013.

Παρά τις εκκλήσεις εκ μέρους λογιστών να δοθεί παράταση επειδή δεν προλαβαίνουν να ετοιμάσουν τις καταστάσεις, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κύριος Θεοχάρης διεμήνυσε, στην συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ότι δεν θα δοθεί παράταση.




Η προθεσμία για τις βεβαιώσεις αποδοχών λήγει σήμερα και με μήνυμα στο twitter ο κύριος Χάρης Θεοχάρης προτείνει σε όσους λογιστές δεν είναι ακόμα έτοιμοι, να υποβάλουν τις καταστάσεις εμπρόθεσμα και να κάνουν συμπληρώσεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αποφύγουν οι επιχειρήσεις τα πρόστιμα αν δεν αποστείλουν έως σήμερα τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζόμενων τους για το 2013.

Κι αυτό γιατί η γενική γραμματεία θα συμπληρώσει τα ποσά στις φορολογικές δηλώσεις αφού για πρώτη φορά εφέτος καθιερώνεται η προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Εκτός από τις βεβαιώσεις αποδοχών η ΓΓΔΕ θα συμπληρώνει και τα ποσά που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές και τους τόκους από τραπεζικές ή άλλες καταθέσεις.

Πηγή: newmoney.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: