To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πρακτική άσκηση σε νοσοκομεία για 1300 επαγγελματίες υγείας

960 ώρες πρακτικής περιλαμβάνει το voucher για τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας. Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Από την Τρίτη, οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν αναρτήσει τις θέσεις πρακτικής άσκησης ανά νοσοκομείο αρμοδιότητας και ειδικότητα για τους 1.300 ωφελούμενους.




Παράλληλα στην ιστοσελίδα του voucher διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Λανθασμένη ή ανακριβής δήλωση στοιχείων των υποψηφίων που επηρεάζουν τη μοριοδότηση.

Αναφορικά με περιπτώσεις λανθασμένης ή ανακριβούς δήλωσης στοιχείων των υποψηφίων κατά τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης, τα οποία επηρεάζουν τη μοριοδότηση αυτών, στο πεδίο 2.2.Α. της πρόσκλησης αναφέρεται ότι «η Αίτηση Συμμετοχής υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης». Συνεπώς για όσους υποψηφίους έχει υπάρξει συμπλήρωση των συγκεκριμένων πεδίων στην Αίτηση Συμμετοχής, η οποία δεν τεκμηριώνεται από τα ακριβή αντίγραφα δικαιολογητικών, που προσκομίζουν, τότε αυτοί αυτομάτως τίθενται εκτός Μητρώου Ωφελουμένων, ανεξάρτητα του αν η μοριοδότηση του συγκεκριμένου κριτηρίου επιλογής επηρεάζει ή όχι την τελική επιλογή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Συμμετοχής των ωφελουμένων, είχαν δοθεί αναλυτικές διευκρινίσεις, ιδιαίτερα για το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης .

Κατ’ εξαίρεση γίνονται δεκτές διορθώσεις στοιχείων της Αίτησης Συμμετοχής, που αφορούν αποκλειστικά αναγραμματισμούς ή αναριθμητισμούς, υπό την αίρεση ότι τεκμηριώνονται από τα λοιπά δικαιολογητικά συμμετοχής. π.χ. δηλωθέν επώνυμο Παδαδόπουλος αντί ορθού Παπαδόπουλος ή δηλωθέν έτος γεννήσεως 1885 αντί ορθού 1985 ή δηλωθείς ΑΜΚΑ ******4885 αντί ορθού ******4886.

2.Σύναψη σύμβασης μεταξύ Παρόχου Κατάρτισης και καταρτιζόμενου.

Σε συνέχεια των αναφερομένων στα κεφάλαια 5.3.1. και 5.3.3 της ανωτέρω πρόσκλησης σας ενημερώνουμε ότι της σύναψης σύμβασης μεταξύ Παρόχου Κατάρτισης και καταρτιζόμενου, αποτελεί ο έλεγχος της ακρίβειας και της εγκυρότητας των στοιχείων που δήλωσαν στην Αίτηση Συμμετοχής τους οι ωφελούμενοι, από το Δικαιούχο υλοποίησης της πράξης (Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Η Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α. αφού λάβει τα ακριβή αντίγραφα των δικαιολογητικών από τους Παρόχους και διενεργήσει το σχετικό έλεγχο θα αποστείλει έγγραφο επιβεβαίωσης/ενημέρωσης προς αυτούς. Μόνο κατόπιν αυτού θα μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία σύναψης των συμβάσεων.

3. Σύναψη συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ Παρόχου Κατάρτισης και Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω περιγραφόμενης διαδικασίας έλεγχος της ακρίβειας και της εγκυρότητας των στοιχείων που δήλωσαν στην Αίτηση Συμμετοχής τους οι ωφελούμενοι και την αποστολή του σχετικού επιβεβαιωτικού εγγράφου από την Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α., ο Πάροχος Κατάρτισης δύναται να προχωρήσει στη σύναψη του συμφωνητικού συνεργασίας της με την Υγειονομική Περιφέρεια για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης του προγράμματος. Το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ειδική ιστοσελίδα της πράξης http://www.voucher.gov.gr.

4. Χρόνοι – ενέργειες υλοποίησης της πράξης.

Λαμβανομένων υπόψη αφενός της συνθετότητας των παραπάνω αναφερόμενων σημείων και αφετέρου του ότι το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική άσκηση) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31-03-2015, καλούνται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε επίσπευση των διοικητικών διαδικασιών, όπως αυτές περιγράφονται στην πρόσκληση. Πιο συγκεκριμένα: Οι ωφελούμενοι καλούνται:

1. να ενεργοποιήσουν άμεσα την επιταγή κατάρτισης

2. να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης

3. να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση

Οι πάροχοι κατάρτισης καλούνται:

1. να προβούν άμεσα στον έλεγχο των δικαιολογητικών των ωφελουμένων

2. να αποστείλουν στο Δικαιούχο Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α., προς έλεγχο, τα ακριβή αντίγραφα δικαιολογητικών για την τεκμηρίωση των στοιχείων που δήλωσαν στην Αίτηση Συμμετοχής τους οι ωφελούμενοι (από την Τρίτη 4-3-2014)

3. να προχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω στη σύναψη του συμφωνητικού συνεργασίας με την ΥΠ.Ε.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: