To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Υψηλότεροι φόροι για 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

Υψηλότερη θα είναι φέτος η φορολογική επιβάρυνση, σε σχέση με πέρυσι, για περίπου 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, λόγω των ανατροπών που επήλθαν πέρυσι στο φορολογικό σύστημα. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για όσους έχουν εισοδήματα έως και 55.000 ευρώ.




Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμη και όσοι είχαν ζημιές ή μηδενικά εισοδήματα το 2013 θα φορολογηθούν για ετήσια «καθαρά κέρδη» τουλάχιστον 3.000 ευρώ, καθώς τα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν με βάση τα ισχύοντα «τσουχτερά» τεκμήρια διαβίωσης και θα φορολογηθούν με συντελεστή 26%.

Η επιβολή του εν λόγω συντελεστή από το πρώτο μάλιστα ευρώ εισοδήματος, σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, αλλά και σχεδόν του συνόλου των φοροαπαλλαγών, αποτελούν το βασικό «τρίπτυχο» της φετινής επιβάρυνσης ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.

(Πηγή: «Ναυτεμπορική»)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: