To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ποιες αλλαγές έρχονται στα πρόστιμα για ΦΠΑ και αποδείξεις

Αλλαγές στα υπερβολικά πρόστιμα για καθυστερήσεις ΦΠΑ ή άλλων φόρων, αλλά και για τις γονικές παροχές με εντολή του πρωθυπουργού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει νομοθετική παρέμβαση για το θέμα. Ωστόσο, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δηλώνουν άγνοια.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος τόσο στα πρόστιμα όσο και στο "μπλόκο" στις γονικές παροχές αν δεν έχουν πρώτα πληρωθεί όλοι οι φόροι, τόνισε πως "έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις. Όπως είπε και χθες άλλωστε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, υπάρχουν και λάθη που έχουν γίνει. Όταν προσπαθείς να τα αλλάξεις όλα τόσο γρήγορα, θα γίνουν και κάποια λάθη. Και τα διορθώνουμε".




Οι αλλαγές που φέρεται να προωθεί το οικονομικό επιτελείο αφορούν σε “ψαλίδι” έως και 50% στα πρόστιμα των 1.000 και των 2.500 ευρώ για τη μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων και πλαφόν προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον, ο διπλασιασμός του προστίμου δε θα γίνεται με τη δεύτερη δήλωση που υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, αλλά μετά από διενέργεια ελέγχου που θα πιστοποιεί υποτροπή εντός πενταετίας. Για να υπάρξει τετραπλασιασμός του προστίμου θα πρέπει να υπάρξει (κατόπιν ελέγχου) και δεύτερη υποτροπή.

Επίσης, υπάρχει εισήγηση για πλαφόν στο συνολικό πρόστιμο (1.000 ευρώ ανά απόδειξη) που επιβάλλεται για κάθε μία απόδειξη που δεν κόπηκε.

Πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δήλωσαν πάντως ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή και απόφαση που να έχει περιέλθει στη γνώση των στελεχών. “Έχουν υπάρξει συζητήσεις με τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση για μεταβολή στα πρόστιμα, τόσο του ΦΠΑ, όσο και της μη έκδοσης αποδείξεων”.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: