To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΙΚΑ: «Παράθυρο» για νομιμοποίηση ανασφάλιστων εργαζομένων

“Παράθυρο” για τη νομιμοποίηση - χωρίς επιβολή προστίμου - ανασφάλιστων που απασχολήθηκαν σε επιχειρήσεις και δηλώθηκαν ως “εργαζόμενοι” στο ηλεκτρονικό σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας, “ανοίγει” το ΙΚΑ.

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες να ασφαλίσουν εκ των υστέρων και όσους εργαζόμενους είχαν δηλώσει ότι απασχόλησαν χωρίς να διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου και στη συνέχεια αποχώρησαν, είτε οικειοθελώς είτε κατόπιν απόλυσης.




Η “απογραφή” - νομιμοποίηση της απασχόλησης του ανασφάλιστου θα γίνεται στο τμήμα μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α προσκομίζοντας αντίγραφα των εντύπων αναγγελίας πρόσληψης – οικειοθελούς αποχώρησης ή καταγγελίας σύμβασης εργασίας που είχαν υποβληθεί στην “Εργάνη”. Για τη διευκόλυνση των εργοδοτών παρατείνεται, εξάλλου, με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου, έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή της νέας - ενιαίας για τις εισφορές (υπέρ ΙΚΑ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ) Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για τη μισθολογική περίοδο έως τις 12/2013. Η παράταση δεν αλλάζει, ωστόσο, την υποχρέωση εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

(Πηγή: Ημερησία)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: