To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Χαριστική ρύθμιση-περαίωση για τα κρυφά εισοδήματα

Παρά τις συστάσεις της τρόικας η κυβέρνηση σχεδιάζει χαριστική ρύθμιση-περαίωση για τα κρυφά εισοδήματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για νομιμοποίηση εσόδων καθώς και των ακινήτων που διαθέτουν κάποιοι φορολογούμενοι οι οποίοι πληρώνοντας φόρο επί της αδήλωτης περιουσίας θα γλιτώνουν από τις ποινικές κυρώσεις, τα υπέρογκα πρόστιμα, τους φόρους και τις κατασχέσεις,

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι ενδεχόμενη ενεργοποίηση του μέτρου της «περαίωσης» θα πρέπει να συνοδεύεται με την επιβολή φόρου με υψηλό συντελεστή της τάξης του 25%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μιλώντας προχθές σε ημερίδα του ΣΕΒ τόνισε πως «θα πρέπει να γίνει άμεσα ένα μεγάλο βήμα: Να προηγηθεί οριστική φορολογική περαίωση περιουσίας, για εταιρείες και ιδιώτες, έναντι καταβολής ενός περιορισμένου ποσού». Όπως εξήγησε στην ομιλία του, αυτό δημιουργεί την κατάλληλη ηρεμία που απαιτείται για το επενδυτικό περιβάλλον και επιπλέον οδηγεί στην άνετη κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού της επόμενης διετίας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης μάλιστα ο κ. Σάλλας φέρεται να προσδιόρισε τα έσοδα που μπορούν να αντληθούν από αυτή τη διαδικασία μεταξύ 7 έως 10 δισ. ευρώ, εφόσον πειστούν όλοι πως πρόκειται για μία οριστική διευθέτηση με το παρελθόν.

(Πηγή: matrix24.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: