To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΗ: 56.000 αιτήσεις για Κοινωνικό Τιμολόγιο μέσα σε ένα μήνα

Η κρίση σπρώχνει χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με τις νέες αιτήσεις -μέσα σε διάστημα ενός μηνός- να ξεπερνούν τις 56.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, κατά την περίοδο δηλαδή που "έτρεξε" η σχετική ενημερωτική καμπάνια της ΔΕΗ, τα αιτήματα που υποβλήθηκαν για ένταξη στο ΚΟΤ ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, φτάνοντας τα 56.033 ή τα... 2.500 ημερησίως.




Δεδομένου ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων αυτών αναμένεται να ικανοποιηθεί, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα ξεπεράσουν σύντομα τα 500.000 νοικοκυριά (από περίπου 479.000 σήμερα), αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι 1 στα 10 νοικοκυριά (10%- 11%) με κατανάλωση ως 2.000 κιλοβατώρες ανήκει πλέον στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Ακόμη και μετά τη λήξη της πρόσφατης καμπάνιας διάρκειας τριών εβδομάδων της ΔΕΗ, οι αιτήσεις συνεχίζουν να «τρέχουν» με ρυθμό 1.800- 2.500 την ημέρα. Έτσι, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου κατατέθηκαν 1.880 αιτήσεις, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2.513 αιτήσεις, κ.ο.κ.
Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση των αιτημάτων, δείχνει το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει για το Κοινωνικό Τιμολόγιο, καθώς δεκάδες χιλιάδες οικογένειες πληρούσαν πανελλαδικά τα κριτήρια, αλλά δεν είχαν μέχρι τώρα κάνει αίτηση υπαγωγής σε αυτό, λόγω άγνοιας και κακής πληροφόρησης. Επισημαίνεται ότι πριν από την έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας, η ΔΕΗ δεχόταν ημερησίως 500 περίπου κλήσεις για Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι το ΥΠΕΚΑ εκτιμά πως ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων μπορεί και να πλησιάζει το 1 εκατομμύριο. Από την πλευρά τους κύκλοι της ΔΕΗ εκτιμούν ότι αν ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, τότε δεν αποκλείεται οι δικαιούχοι να ξεπεράσουν σύντομα τους 600.000
Εκτός του ελλείμματος ενημέρωσης πολλών καταναλωτών, η εκτίναξη των αιτήσεων σχετίζεται και με την διεύρυνση από τον περασμένο Νοέμβριο των ορίων του Κοινωνικού Τιμολογίου.
Εδώ και δύο μήνες διευρύνθηκαν με απόφαση του ΥΠΕΚΑ τα εισοδηματικά κριτήρια για τους μακροχρόνια ανέργους, τους πολύτεκνους, και τους τρίτεκνους που διαμένουν σε νησί με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Πηγή: energypress.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: