Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η κυβέρνηση έχει κάνει μια επίπονη δουλειά η οποία θα πάρει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 στις περιοχές που θα γίνει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.
«Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα είναι η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων», διότι, όπως τόνισε ο υφυπουργός, δεν είναι δυνατό να δοθεί η οικονομική ενίσχυση με τα εισοδήματα του 2011.
«Έτσι, η πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι μετά τις 20 Μαρτίου, ημερομηνία μετά την οποία θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: