To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Πού θα επικεντρωθούν οι φορολογικοί έλεγχοι το 2014

Με 200.000 ελέγχους απαντά το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα και στους φοροφυγάδες το 2014. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων το 2014 θα διενεργηθούν 150.000 προληπτικοί έλεγχοι, 40.000 έλεγχοι στα εμβάσματα της περιόδου 2009-2011 και στις διάφορες άλλες λίστες που έχει στα χέρια της πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και με 10.000 ειδικούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου.
Οπως προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο που ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν:

-Φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν το 2014 τα φυσικά πρόσωπα υψηλού πλούτου, καθώς και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα, ή η είναι μέτοχοι σε επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα γιατροί και δικηγόροι θα συνεχίσουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών. Από αναλύσεις μέσω διασταυρώσεων διαπιστώθηκε ότι αρκετοί φορολογούμενοι με εισοδήματα μόνο από ακίνητα φοροδιαφεύγουν, όπως επίσης και φυσικά πρόσωπα που είναι μέτοχοι σε επιχειρήσεις. Από τις διασταυρώσεις προέκυψε ότι αρκετά φυσικά πρόσωπα πληρώνονται μέσω πιστωτικών καρτών που είναι στα ονόματα των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να μη καταβάλλουν φόρους στο ελληνικό δημόσιο.

-Εμβάσματα και λίστες.

Στόχος είναι να ολοκληρώνονται οι έλεγχοι κάθε μήνα σε 500 τουλάχιστον υποθέσεις εμβασμάτων. Θα χρησιμοποιηθούν τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου προκειμένου να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι υποθέσεις εκείνες που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό δημόσιο. Πριν από τον έλεγχοι θα γίνεται σύγκριση κόστους-οφέλους για το ελληνικό δημόσιο για κάθε μία υπόθεση. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που γίνονται σε όλα τα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη. Θα ελεγχθούν οι περιπτώσεις εκείνες που είναι επωφελέστερες για το ελληνικό δημόσιο. Υπολογίζεται ότι το 2014 θα ελεγχθούν περισσότερες από 6.000 υποθέσεις μόνο από τη λίστα των εμβασμάτων και συνολικά με τις υπόλοιπες λίστες οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τις 40.000

-Προληπτικοί Ελεγχοι.

Περισσότεροι από 150.000 προληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν το 2014 σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο κάθε εβδομάδα θα διενεργούνται 3.000 έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής, κέντρα διασκέδασης, μπαρ και ταβέρνες καθώς και σε γιατρούς και δικηγόρους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

(Πηγή: matrix24.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: