To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μειώσεις στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αιθαλομίχλης

Γενναίες μειώσεις στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος για το 70% με 80% των οικιακών τιμολογίων στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα της αιθαλομίχλης θα ανακοινώσει το αργότερο έως την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου η κυβέρνηση. Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα και άλλες πηγές.

Ωφελημένοι του νέου πακέτου μέτρων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, με μέση τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000 kwh ανά τετράμηνο.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται έτσι 5,5 εκατ. οικιακά τιμολόγια, από το σύνολο των 7,2 εκατ. συνδέσεων στη ΔΕΗ. Δεδομένου ότι η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση ενός νοικοκυριού ανέρχεται σε 1.400 kwh με 1.800 kwh, τα οφέλη προκύπτουν για πολύ μεγάλη μερίδα καταναλωτών του Λεκανοπεδίου και των λοιπών μεγαλουπόλεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα υψηλά επίπεδα αιθαλομίχλης.

Δεν αποκλείεται, βεβαίως, να υπάρξουν και εισοδηματικά κριτήρια που θα μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων. Οι νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πακέτου μέτρων που θα εξαγγείλουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, θα περιλαμβάνουν σχέδια οικονομικής ενίσχυσης των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν μεθόδους όπως τζάκια και ξυλόσομπες για να ζεσταθούν.

Πάντως, μετά τη χθεσινή σύσκεψη Στουρνάρα - Μανιάτη επιβεβαιώνονται ότι εξετάζονται «νέα κίνητρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης», ενώ κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος επισημαίνουν πως «στη χθεσινή σύσκεψη το ΥΠΕΚΑ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του φαινομένου αιθαλομίχλης», υπογραμμίζοντας πως «επεξεργαζόμαστε νέα κίνητρα έτσι ώστε ο πολίτης να χρησιμοποιήσει κάποιο θερμαντικό σώμα και όχι το τζάκι».

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: