To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΠΣΑ: 4.850 θέσεις για ανέργους σε δήμους της Αττικής

Σε 4.850 ανέρχεται ο αριθμός των ανέργων που ωφελούνται από τα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤΟΠΣΑ) που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για τους Δήμους της δικαιοδοσίας της.

Από τα 64 Σχέδια που θα πραγματοποιηθούν, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής έχουν ήδη ενταχθεί τα 54, τα οποία αφορούν 4.050 ωφελουμένους ανέργους και διαθέτουν συνολικό κόστος υλοποίησης 20.216.000 ευρώ. Οι Δήμοι που εμπλέκονται έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνουν τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελουμένων, οι οποίες θα έχουν πλήρως ανακοινωθεί σε δύο μήνες.

Κάθε πράξη αφορά περίπου 70 έως 85 ωφελουμένους, οι οποίοι θα ειδικευθούν σε τομείς σχετικούς με τον προσανατολισμό κάθε σύμπραξης. Προσανατολίζονται δε στους κλάδους της ανακύκλωσης, της ενέργειας, των φυσικών πόρων, του πολιτισμού, των τεχνολογιών διαδικτύου, του αθλητισμού και των προνοιακών και κοινωνικών δράσεων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σταδιακά, καθώς το σύνολο των Συμπράξεων -66 στο σύνολό τους- θα έχουν ενταχθεί έως το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής, οι προτάσεις που έχουν εγκριθεί κατανέμονται ως εξής:
•Οκτώ προτάσεις για 600 ανέργους όλων των δήμων του Κεντρικού Τομέα,
•Οκτώ προτάσεις για 600 ανέργους όλων των δήμων του Βόρειου Τομέα,
•Εξι προτάσεις για 480 ανέργους όλων των δήμων του Νότιου Τομέα,
•Επτά προτάσεις για 520 ανέργους όλων των δήμων του Πειραιά,
•Δύο προτάσεις για 130 ανέργους στα νησιά,
•Οκτώ προτάσεις για 600 ανέργους όλων των δήμων της Ανατολικής Αττικής, και
•Εξι προτάσεις για 420 ανέργους όλων των δήμων της Δυτικής Αττικής.

Αυτή την εβδομάδα σε προσκλήσεις προχώρησαν τέσσερις συμπράξεις, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας Αττικής και η τέταρτη το Δήμο Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τις ακόλουθες:

Ανανεώσιμες Πηγές Εργασίας με αντικείμενο τον Τομέα του Περιβάλλοντος ως μοχλού οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης στην Περιφέρεια Αττικής,
•Τέχνημα,
•Νέο Επιχειρείν για την Κοινωνική Οικονομία και τις Νέες Τεχνολογίες, και
•«Για τον Ανθρωπο και το Περιβάλλον», η οποία προωθεί την Απασχόληση στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Αιτήσεις και πληροφορίες
Για την υποβολή αιτήσεων και τις προϋποθέσεις επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη σύμπραξη που τους ενδιαφέρει, ενώ σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: