To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μέχρι 31 Μαρτίου η θεώρηση για τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

Τι ισχύει για τη θεώρηση βιβλιαρίων σε κάθε Ταμείο
Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η ισχύς της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) που πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική Απογραφή και Θεώρηση των βιβλιαρίων τους το 2013.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει ότι ασφαλισμένοι άμεσα και έμμεσα του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ (εν ενεργεία, συνταξιούχοι και έμμεσα μέλη τους) δε χρειάζεται να μεριμνήσουν από 01/01/2014 για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

Τυχόν μη θεωρημένα βιβλιάρια, θα μπορούν να θεωρούνται έως και την 31/03/2014, αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ.

Παράταση αποφάσισε και ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Το ΙΚΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκσυγχρονισμού του με στόχο τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων του και την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας για τη θεώρηση και ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, θέσπισε και εφαρμόζει ήδη το σύστημα της ειδικής ετικέτας ασφαλιστικής ικανότητας, την οποία ο άμεσα ασφαλισμένος επικολλά στο βιβλιάριο Υγείας του.

Όσο για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), έχουν ήδη ταχυδρομηθεί στους δικαιούχους τα αυτοκόλλητα θεώρησης βιβλιαρίων στους δικαιούχους, ενώ όσοι δεν τα έχουν παραλάβει για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να μεταβούν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών, θεωρείται το βιβλιάριο για το προβλεπόμενο διάστημα από τη ρύθμιση, με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι όροι αυτής.

Πάντως, καθώς οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να αποκτήσουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω των οφειλών τους στον Οργανισμό, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Εργασίας ώστε να παραχωρηθεί εκτάκτως βιβλιάριο υγείας σε εγκύους και άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: