To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Νέα προγράμματα απασχόλησης για 29.400 ανέργους

Προγράμματα για να προσληφθούν έως 27.400 εγγεγραμμένοι άνεργοι συν άλλοι 2.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, προωθεί άμεσα ο ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι τα εξής:

Πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες

Το πρόγραμμα πρόκειται να καλύψει 7.400 θέσεις εργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε θέσεις για παράδειγμα σίτισης ή φύλαξης παιδιών. Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες χωρίς εργαζόμενο και αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων προγραμμάτων που κάλυψαν συνολικά 37.948 θέσεις εργασίας. Μαζί με το νέο πρόγραμμα οι θέσεις εργασίας πρόκειται να ανέλθουν στις 45.348, αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 50.000 θέσεις απασχόλησης. Προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, νέους σε ηλικία, που ο/η σύζυγος επίσης βρίσκεται χωρίς δουλειά, ενώ ρόλο παίζει και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 30 – 66 ετών

Το πρόγραμμα πρόκειται να καλύψει 10.000 εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ που καλύπτουν το συγκεκριμένο ηλικιακό κριτήριο. Θα επιδοτείται ο μισθός του εργαζόμενου, πρώην ανέργου, αλλά και οι ασφαλιστικές του εισφορές, στα όρια του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) δηλαδή έως 486 ευρώ καθαρά, για χρονικό διάστημα που μπορεί να υπερβεί και το ένα έτος. Στόχος είναι οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να υπαχθούν στο πρόγραμμα να απορροφήσουν μέρος των εγγεγραμμένων ανέργων που είναι κάποιας ηλικίας και μπορεί να βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Προϋπόθεση που θα υπάρχει είναι οι επιχειρήσεις αυτές να μην απολύσουν κανένα εργαζόμενο για όσο θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τοπικά Σχέδια Δράσεων

Πρόκειται για πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας, με στόχο την απορρόφηση 10.000 ανέργων του ΟΑΕΔ. Θα επιδοτείται η θέση εργασίας στις επιχειρήσεις αυτές και θα δίνεται η δυνατότητα στους ανέργους να καλύψουν κενά στην παραγωγική διαδικασία σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η βιοτεχνία. Στόχος να δοθεί έμφαση στην ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών που θα ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Πρόγραμμα για ελεύθερους επαγγελματίες

Αφορά νέους σε ηλικία ελεύθερους επαγγελματίες και επιδοτεί την ιδέα για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης. Το ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει έως τα 10.000 ευρώ και η χορήγηση των χρημάτων θα γίνεται σε δύο δόσεις. Βασική προϋπόθεση είναι οι προτάσεις που θα κατατεθούν στον ΟΑΕΔ να εμπεριέχουν το στοιχείο της καινοτομίας για να μπορεί να στηριχθεί έτσι, η νεανική επιχειρηματικότητα. Στόχος του προγράμματος είναι να ενταχθούν σε αυτό έως 2.000 νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: