To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Στο 100% θα εκπίπτουν τα έξοδα για τόκους επιχειρηματικών δανείων

Ανάσα δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις που βαρύνονται με πολλά δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη που θα περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) θα τους δίνει το δικαίωμα να εκπίπτουν το 100% των τόκων που πληρώνουν για τα επιχειρηματικά τους δάνεια.

Πρακτικά πρόκειται για βελτίωση της σχετικής ρύθμισης που σήμερα προβλέπει ότι η έκπτωση από τους τόκους για τα κεφάλαια που δανείζονται οι επιχειρήσεις περιορίζεται στο 5% - στο ύψος δηλαδή του επιτοκίου που κατέβαλε το Δημόσιο για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας.

Για παράδειγμα μία επιχείρηση η οποία πήρε επιχειρηματικό δάνειο με επιτόκιο 8% εξέπιπταν από τα ακαθάριστα έξοδα της τόκοι μέχρι του ποσού που αντιστοιχούσε σε επιτόκιο 5%.

Από το νέο έτος αίρεται αυτός ο περιορισμός που αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τους μικρομεσαίους που καλούνται να πληρώσουν επιτόκια ως και 12% ή περισσότερο για τα δάνεια που έχουν.

(Πηγή: euro2day.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: